Niin paljon sataa, ettei sanotuksi saa. Olisipa nämä syksyn sademäärät tulleet kesä aikana, niin heinää ja muuta kasvillisuutta olisi tarpeerksi. Niih!

Nyt sitten taas odotetaa. uudelle omalle lääkärille

Minä olen tekstikappale. Kirjoita tähän mitä haluat.Voit kertoa tässä vaikkapa hieman itsestäsi tai sivujesi tarkoituksesta.

Jes onnistuin.

Joo, onnistuin omalääkäri vaihdossa. Mutta kyllä kesti ihan äärirajoihin asti.

Siis soitin jo toisen kerran Naantalin ylilääkärille, kun aikaisemmasta keskustelusta oli taas kuulunut melkein kaksi viikkoa. Mun lääkärin vaihto paperit olivat kadonneet, eikä toisetkaan lähettämäni paperitkaan olleet saapuneet määränpäähänsä. Sillälailla. Lääkäri vaan selitti, että on nyt ruuhkaa noissa vaihdoissa, ym.

Mut saan toisen lääkärin, ja näillä mennään eteenpäin.

Valinnan vapaus!

Olen vaihtamassa n.s omalääkäriä

Juu, kuten otsakkeessa kirjoitin, niin olen vaihtamassa omalääkäriä.  Lääkärin kanssa on mennyt mukavasti noin parikymmentä vuotta, mutta nyt jo jonkin aikaa mennyt kyllä ihan persilleen. Ei kuuntele, miten potilaalla on  mennyt ja miksi tulee vastaanotolle. Vuosi sitten mieheni kaatui kotipihalla kivikkoon ja sai avohaavan takaraivoon ja vasen kylki oli kipeä. Meillä oli omalääkärille sovittu aika seuravaksi päiväksi sopivasti. Mutta mitä vielä!! Kerroin hänelle, että mies oli kaatunut ja saanut vuotavan haavan päähän, jonka olin jo hoitanut ja lisäksi olka ja kylkikivut. Ei edes vaivautunut katsomaa, tarkastamaan, kipulääkkeestä puhumattakaan. Hänellä oli kiire kirjoittaa Invakorttia, jota varten aika oli häneltä varattu. Kun sanoin mieheni valittavan olkapään ja kyljen kipuja, vastaus oli : en minä nyt kerkii, kun on tätä kirjoittamista vielä ja korjaatkos sinä sitten kun sanelen......voi perseensuti,  minulla kiehui...............  Kun parin päivän jälkeen kehoitin miestäni suihkuun, oli nimittäin miesten kerhopäivä, niin kauhukseni huomasin hänellä koko vasen puoli mustelmilla ja solisluun murtuma?.. että sillä lailla.

Ei ole ne minunkaan asiat menneet yhtään paremmin. On kanssa sattunut kaikenlaista.  No yritin tilata toiselta lääkäriltä aikaa, niin terveyskeskuksen ajanvarauksessa sanottiin vaan, ettei se käy, kun on omalääkäri. Minäpä en tyydy tähän, vaan otan yhteyttä ylilääkäriin ja olen myös tehnyt omalääkäri vaihto ilmoituksen. Saan mä perhana ihan itse valita lääkärin ja vaihtaa jos haluan. Nythän on valinnan vapaus.

 

 

Tälle sivustolle yritän järjestää asioita ja tapahtumia pienemmässä muodossa, ku aikaisemmin. Sivustot eivät toimi kunnolla jos kuvia ja kirjoituksia on paljon. Minkäs sille sitten voi , kun sanasuoni tuottaa vaan.

Edelleen odotan lääkärille...kohta ...kohta

10.6 En sit päässyt kuuntelemaan viikonlopulla Reino Nordinin esiitystä Naantalin Kaivohuoneella. Olin suunnitellut ainakin pari viikkoa menneväni paikalle.

Ajatelkaa, siellä istuessani joku olisikin tullut hakemaan tanssiin!! 

Minä siinä vaivaloinen nivuskipuinen könkkääjä heh heh. Olis siinä tanssiin hakija miettinyt, et mikähän toikin ontuva ikärouva täällä tekee ??? Niimpä. Paranemisiin......

Näin säästän kymmeniä euroja ruokakaupassa.

Tämä on otos Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirjasta, muutamia hienoja juttuja kertoakseni.

Tässä on jujuna punaiset tarrat! Aivan oikein, niiden avulla on pudotettu ruokaan meneviä menoja kymmeniä euroja kuukaudessa. Jos joku ei näiden lappujen ideaa tunne, niin kerrotaan. Ruokakaupat laittavat alennuslippuja sellaisiin tuotteisiin, joiden päiväys on kohta lopuillaan. Tämä on käytössä useissa ruokakaupoissa. S-ryhmän kaupoissa tämä ainakin on. Eli illalla klo 20.00 >> laputetu tuotteet halpenevat -30%:sta aina - 60%:iin.Iltavirkut voivat siis tehdä ruokakaupastaan löytöjä alle puoleen hintaan. Nyt kuitenkin kannattaa miettiä,  kun on Prismaa ja S-marketteja, mikä / kumpi on lähempänä, koska sitten jos autolla kulkee pitkän matkan, niin etu menee bensoihin. Mutta jos pääseekin vaikka polkupyörällä pienempään S-markettin, niin silloin siitä etua on. Isoissa Prismoissa harvemmin on jäänyt ruokaa viimeiseen käyttöpäivään.   Itse olen käyttänyt hyväkseni n.s lappuja.

Tämä oli lyhennelmä Metsätalousinsinöörin kirjoitemasta.

Hevosen vedentarpeesta. Suomen Ratsutarvikkeen info.

Tämä on tärkeää asiaa hevosen omistajalle,  hoitohevosen vuokraajalle.

Suomen Ratsutarvke on keräänyt infoa hevosen vedentarpeesta. Puhdas ja oikeanlämpöinen vesi, sekä veden saatavuus on tietenkin tärkeää. Yksi juomiseen liityvä seikka, joka helposti unohtuu on juoma-astian malli, koko ja väri. ( Minulle ei tämä ole tullut mieleenkään). Onko punainen tai keltainen astia hevoselle ilmoitus myrkystä? Onko syvä astia vaarallinen?

Täysikasvuinen hevonen juo päiväss' 30-50 litraa raikasta vettä, kesällä ja talvella. Varmista riittävä suolan saanti.Suola stimuloi janoa ja auttaa hevosta juomaan, Suola poistuu hien ja eritteiden mukana n. 20gr päivittäin. Suolan puutos näkyy suorituskyvyssä. Liian kylmä vesi ja herkät hampaat estävät vanhempien hevosten kohdalla juomisen. Kuivaheinä ja riitämätön veden saanti lisää ähkyn riskiä. 

Nestehukan merkkejä:

Tee ihotesti: Nyppäse  sormien päällä hevosen ihosta kaulan alueella. Iho palautuu normaalissa tilanteessa muutamassa sekunnissa.

nestehukka: normaalia kovempi hikoilu

                      kohonnut syke ja verenpaine 

                       ruokahalu heikkenee 

                       virtsaaminen vähenee

                        lanta on selvästi kuivempaa

                        hevonen on selvästi unelias.

Vesivelli - tee suosikkipuurosta velliä. Veden määrää voi tasaisesti lisätä.

Tämä kirjoitus on lähes kokonaan Suomen Ratsutarvikkeen julkaisusta.