Kenen syy, jos postilakko vaikuttaa laskujen maksuun ?

Turun Sanomat 10.11.2019 on kirjoitus, jossa kerrotaan Postin aloittavan kaksiviikkoisen  lakon maanantaina. Lakko voi tietojen mukaan viivästyttää kirjepostia viikoilla tai jopa kuukausilla. Siksi myös paperiset laskut  saattavat kolahtaa postilaatikkoon myöhässä.

Kenen vastuulla on huolehtia, että laskut tulevat ajoissa.? Lähettäjä vastaa siitä, että lasku tulee  ajoissa perille. Nyt lakon tapauksessa laskuttajan täytyy olla kärsivällinen ja odottaa, että laskut tulevat maksetuksi.

Entä ,jos lasku mennee viivästymisen takia perintään? Lasku ei voi mennä myöskään perintään. Jos lasku on myöhässä, kuluttajan maksu ei tällaisessa pääse viivästymään.

 Voiko esim. sähkön toimitus katketa lakon vuoksi? Jos ajatellaan sähköä, sen katkaiseminen on monivaiheinen prosessi. Laskun jäädessä maksamatta kuluttaja saa ensin esimerkiksi muistutuksen ennen kuin sähkö katkaistaan. ym. Kuluttajan täytyy vain odotella lakon päättymistä.

Postilakko vaikuttaa Naantalissa laskutukseen kirjoittaa Rannikkoseutu tiistai 12.11.2019 lehdessä  :

Naantalin kaupunki esim lähettää myyntilaskut normaalin laskutusrytmin mukaisesti postialan lakon aikana. Niiden laskujen osalta, joissa  laskun päivämäärä on 4.11.2019 myöhempi,  maksuvalvonta aloittaa perintätoimenpiteet vasta kun lakko ja sen aiheuttamien jakeluviivästysten purku on ohi. Käytäntö koskee kaikkia kaupungin  myyntilaskuja.

Ei vahnhaks tuleminen ole kivaa, nii emmä tietenkään vanha ole, muuten vaa kauan elänyt

Niih...aina vaan on ruvennut jottain vaivoin tulemaan, kuten aikaa sitten kirottu nivus vaiva. Sekään ei meinannut asettua ollenkaan, kun lääkärit eivät mua uskoneet, ettei mulla mitään lonkka vaivaa ole.Sekin selvisi, et pieni murtuma siellä kiusas. Jaa jaa nyt sitten oikean jalan Plantaari faskiitti, eli kantapään luupiikki perhana. On jumpattu, venutetty ja tennispalloa pyöritetty jalka pohjassa. Muuten hyvä juttu, mut Judi pallotyttö vie pallon nopsaan jalan alta.. Kävin tässä välissä lääkäriltä hakemassa Kortisoni injektion kantapäähän. Eihän se kaikkea paranna, mutta helpottaa vähän, Harmittaa hitokseen tämmöiset. Ei tää ratsastusta häiritse, mutta koirien ulkoiluttaminen ottaa koville. Ei muuta kun jumppaa ja venyttelyä.

Booren talo ja Aurajoki.

Lapsuus maisema. Booren talo vielä saman näköisenä, vain Ylinen Vilkas lautta Föriä ei enää tietenkään ole. Vilkas lautta korvattiin Martinsillalla 1940( ei Myllysillalla, joka virheellisesti Turun Sanomassa kirjoitettiin). Myllysilta valmistui 1975.

Lapsuuden maisema, mutta kylläkin 1920 luvulta. En ollut tietenkään syntynytkä n, mutta oren talo vielä saman näköisenä, vain Ylinen Föriä ei enää tietenkään ole. Vilkas lautta korvattiin Martinsillalla 1940 (ei Myllynsilta, joka n. Mutta Booren n silloin vielä lta

Tämä alkaa olla taas vähän sekaisin. Toivottavasti tästä selviää tärkeät asiat...huoh