Mihin ollaankaan menossa...??

Ihmeiden aika ei ole Suomessa ohi. Kun erilaisia viruksia on ollut ja tullut maahamme,  kuten Hongokilainen, Sika, Sars ym. Niin nyt  Korona virus saa ihmiset ihan tolaltaan. Ruokaa hamstrataan kauppojen hyllyt tyhjäksi... mutta että WC- paperiakin !!! Mihin ihmeessä sitä "perspaperia" täytyy hamstrata. Kuulema yhdessä Citymarketissa oli oikein tullut käsirysy peräpään papereista. Höh ja huh. Poliisitkin kutsuttu kaupaan selvittämään riitaa.   Onko Suomalaiset ihan paniikissa, peloissaan, että kaikki loppuu... tai mitä ihmiset pelkäävät.  No katsotaan mihin tämä etenee .....

Luvattomatkin taksit valtaavat rautatieaseman

No sillä lailla maailma muuttuu ei takseihin luottamista.

Suomessa taksikuskit taistelevat

 Oi aikoja, oi tapoja. Taksi kuljettajien alalle voi tulla ilman minkäänlaista ymmärrystä tai koulutusta paikallistuntemusta sanoo  Turun Seudun  Taksiyrittäjät ry:n puheenjohtaja Kai Koivula. Käytännössä lakia ei valvo kukaan. Linja-autokuskit ovat käärmeissään, sillä taksiasemia perustellaan bussipysäkeille.

Iso huoli on se, etteivät ihmiset enää uskalla käyttää taksia sanoo Tuomas Saario.

Tutulleni kävi ottaessa vapaan taksin Turun keskustasta mennäkseen Jäkärlään. Taksi kuski ei ollut kuullutkaan Jäkärlästä. Siinä sitten pyörittiin ristiin rastiin, kunnes tuttuni neuvoi suunnan. Lopulta hinta oli aivan liian suuri. Tuttuni kieltäytyi maksamasta niin suurta summaa. Kuljettaja haistatteli ja kirosi. Tutulla oli kiire päästä tavaroineen ulos autosta. Että en minäkään taksiin luota, oli sitten minkävärinen vaan.

Kylläpä autoilija ovat kohteliaita.

Mieleeni tuli jälleen ajaessani usein Ukko-Pekan sillalla kohti tunnelia rajoitus määräysten mukaan, niin eikös vaan joku ystävällinen takana ajaava autokuski vilkuttele valoja ja ajaa takapuskurissa kiinni. Sitä riittää sitten koko matkan kahdeksankympin rajoituksen saakka. Ohittaessaan  vauhdikkaasti ja torvea soittaen.

Toinen kiva paikka osoittaa on ennen Emäntäkoulun risteystä, jossa on mennen tullen viidenkympin rajoitus.....voi sitä iloista torveilua, eiku torvisoittoa ja valomerkkejä. Kyllä on huomaavaisia tervehtiötä. Niin ja takapuskuriin tunkeilijoita.  

Tosiaan olen kyllä huomannut, että miehet ovat perääni, mutta että autoni perään.Mulla kyllä lukee auton perässä kiroilevan siilen:  Ei Tartte Päälle Ajaa Saatana.

Tämä teksti ärsyttää perässä ajajia !

Mikä meitä ihmisiä oikein vaivaa!!

Nyky maaima on aikas hurjaa, ja kaikkea tapahtuu. Luin silmät ymmyrkäisenä Iltalehteä 12.12.2019, jossa monen moisia uutisia. Silmiini osui järkyttävä toisen ihmisen hyökkäys tuntemattoman  ihmisen kimppuun bussipysäkillä ja puhkaisten mattoveisellä tämän silmän....Mattoveitsen terä puhkaisi pahaa aavistamattoman uhrin silmän. Hänet leikattiin HUS:n silmäklinikalla, mutta silmää ei voitu pelastaa.

Bussipysäkilläkin on vaarallista, juu kyllä omalla autolla on turvallisempaa...vai onkohan.         Tässä muutama ehtoo sitten ajoin Raisiosta Naantaliin ja siinä rajalla kun on T-risteys jossa on kolmio  liikennemerkki .Noo katsoin että mulla on vielä pitkä matka risteykseen saapuvaan autoon, mutta mitä tekikään hän...kaasutti niin kovin, että oikein näkyi kun tuli vauhdilla perääni ja siinä roikkui Naantalin S markettiin asti.  Ja mitäs tämä kuski muuta kun sivuikkuna auki ja huutamaan todella raivokkasti, et sit ämmä huomanut kolmiota...minä taas, et sun piti painaa kaasua ettei vaan kukaan ehdi ennen...huoh. Kuski jatkoi huuteluaan ja minä hänelle et sulla on tota "katuraivoa" joten lopeta ja lähdin ja jätin sen huutelemaan. Tämä risteys juttu tuli vähän sekavasti kirjoitettua, mutta tarkoitus oli tuoda esiin tällainen ns. "katuraivo , viha " ym esiin.

Että näinkin voi puolustautua

Tällä lailla, mitäs jos jää tekohampaat vartijaan kiinni.

Just näin!!!

kyllä pian parannutaan

Terveyskeskus käynti ja röntgenissä. Ei murtumia, että kyynärsauvalla tuetaan jonkun aikaa kävelyä. Näillä mennään!!

kiva ilta tiistana.

Tiistai 10.12 oli niin kiva ilta kaiken "kiireen" keskellä. Puolison hoivaosasto oli järjestänyt Glögi -illan asukkaille omaisille ja vieraille. Ilta olikin lämmin ja tunnelmainen, mukavan puheensorinan kanssa. Naurua ja hauskoja juttuja riitti. Ilta oli onnistunut, että unohdin oman kipunikin, vaikka "urheilu kepin" avulla liikuskelinkin.  millään en periksi antaisi, että minä nyt mitään kainalosauvojen kanssa...heh.   Suuret kiitokset ansaitsevat henkilökunta järjestelystä ja lämpimästä yhdessä olosta, sekä asukkaat leipomisista, joita oli aherrettu.

Voi, voi vitsi, paikat kipeät vielä.

Juupa juu, tämä ei ole yhtään kivaa. Toinen puoli eli oikean puolen lonkan ja nivustaipeen kivuliaisuus on lisääntynyt. Luulin , että eihän minulle voi mitään näin  pahaa sattua. Tiikerin selästä lennettyä, olin melko varma ettei tässä nyt kummempaa. Höh ! 

Tosi asia on,  että olen todella kipeä, vaikken tätä nyt olekkaan paljastanut. Siis käveleminen ottaa voimille ja hiki ja kyyneleet vaan valuvat.

Pitäiskö kuitenkin piipahtaa Terveyskeskuksessa. En kyllä vieläkään antaisi periksi .......

 

Ai, ai ja vielä aijai.

 Non nii, nyt se sit tapahtui..... Juu, tulin Tiikeri hevosen selästä lennossa alas. Ei Tiikeri minua heittänyt,  vaan kentältä lähdimme käynnissä kohti porttia, joka oli vähän raollaan ja ohjasin Tiikerin lähemmäksi että saisin työnnettyä enemmän auki. Noo Tiikeri meni liian läheltä toista tolppaa ja mun jalkani osui siihen, niin Tiikeri pelästyi ja ryntäsi vauhdilla läpi ja minä sitten kuperkeikalla alas.

Ristiselkä ja pää kolahti jäiseen maahan, tosin mulla oli kypärä päässä. Tallin väki tulikin heti apuun, mutta sanoin ettei hätää ja kiipesin takaisin satulaan. Kotona Buranaa ja Volttaren Forte geeliä selkään . Katsotaan miten huomenna paikat kestää koirien ulkoiluttamisen ja illemmalla ratsastamisen.

Mikko Kuitusen esittämä veteraani Naantalin teatterissa oli niin värissyttävän ihana.

Logomossa Laivaston soittokunta, ohjelma. Meidän poikamme merellä. Aivan mahtavaa torvisoittoa ym.

Laivaston orkesteri

Syksyn piristys risteily. Kivaa oli tavata samanhenkisiä hevosihmisiä

Valojen käytössä huomioitavaa

Pimeää on ja autolla vaikeampaa ajaa, kun asfaltti päälysteiset tiet vievät/ syövät valoa ja tien, sekä kanssa ajajien näkyvyyttä.

Autoilijat eivät aina uskalla käyttää kaukovaloja, vaikka tilanne sen sallisi. Huolestuttavampaa on että osa kuljettajista ajaa takavalot pimeänä, koska ei tunne autonsa valoja.

Pimeän vuoden ajan lisääntyessä autoilun riskit kasvavat, koska autoilijan on vaikeampi havaita vaarallisia tilanteita.

Suurimmat riskit ja puutteet autoilijoiden valojen tuntemuksesta liittyvät päivä-eli huomiovalojen käyttöön. Sanoo Markus Nieminen LähiTapiolan asiantuntija.

Tehokas valojen käyttö tarkoittaa, että pimeällä ajettaessa tulisi käyttää mahdollisimman paljon kaukovaloja ja vastaavasti mahdollisimman vähän lähivaloja. Sanoopi asiantuntija . Itse olen myös huomannut monen vastaan tulija auton olevan "yksisilmäinen, eli toinen ajovalo on pimeä.!!!!

 

Nyt pimeässä autoilua

Kenen syy, jos postilakko vaikuttaa laskujen maksuun ?

Turun Sanomat 10.11.2019 on kirjoitus, jossa kerrotaan Postin aloittavan kaksiviikkoisen  lakon maanantaina. Lakko voi tietojen mukaan viivästyttää kirjepostia viikoilla tai jopa kuukausilla. Siksi myös paperiset laskut  saattavat kolahtaa postilaatikkoon myöhässä.

Kenen vastuulla on huolehtia, että laskut tulevat ajoissa.? Lähettäjä vastaa siitä, että lasku tulee  ajoissa perille. Nyt lakon tapauksessa laskuttajan täytyy olla kärsivällinen ja odottaa, että laskut tulevat maksetuksi.

Entä ,jos lasku mennee viivästymisen takia perintään? Lasku ei voi mennä myöskään perintään. Jos lasku on myöhässä, kuluttajan maksu ei tällaisessa pääse viivästymään.

 Voiko esim. sähkön toimitus katketa lakon vuoksi? Jos ajatellaan sähköä, sen katkaiseminen on monivaiheinen prosessi. Laskun jäädessä maksamatta kuluttaja saa ensin esimerkiksi muistutuksen ennen kuin sähkö katkaistaan. ym. Kuluttajan täytyy vain odotella lakon päättymistä.

Postilakko vaikuttaa Naantalissa laskutukseen kirjoittaa Rannikkoseutu tiistai 12.11.2019 lehdessä  :

Naantalin kaupunki esim lähettää myyntilaskut normaalin laskutusrytmin mukaisesti postialan lakon aikana. Niiden laskujen osalta, joissa  laskun päivämäärä on 4.11.2019 myöhempi,  maksuvalvonta aloittaa perintätoimenpiteet vasta kun lakko ja sen aiheuttamien jakeluviivästysten purku on ohi. Käytäntö koskee kaikkia kaupungin  myyntilaskuja.

Ei vahnhaks tuleminen ole kivaa, nii emmä tietenkään vanha ole, muuten vaa kauan elänyt

Niih...aina vaan on ruvennut jottain vaivoin tulemaan, kuten aikaa sitten kirottu nivus vaiva. Sekään ei meinannut asettua ollenkaan, kun lääkärit eivät mua uskoneet, ettei mulla mitään lonkka vaivaa ole.Sekin selvisi, et pieni murtuma siellä kiusas. Jaa jaa nyt sitten oikean jalan Plantaari faskiitti, eli kantapään luupiikki perhana. On jumpattu, venutetty ja tennispalloa pyöritetty jalka pohjassa. Muuten hyvä juttu, mut Judi pallotyttö vie pallon nopsaan jalan alta.. Kävin tässä välissä lääkäriltä hakemassa Kortisoni injektion kantapäähän. Eihän se kaikkea paranna, mutta helpottaa vähän, Harmittaa hitokseen tämmöiset. Ei tää ratsastusta häiritse, mutta koirien ulkoiluttaminen ottaa koville. Ei muuta kun jumppaa ja venyttelyä.

Booren talo ja Aurajoki.

Lapsuus maisema. Booren talo vielä saman näköisenä, vain Ylinen Vilkas lautta Föriä ei enää tietenkään ole. Vilkas lautta korvattiin Martinsillalla 1940( ei Myllysillalla, joka virheellisesti Turun Sanomassa kirjoitettiin). Myllysilta valmistui 1975.

Lapsuuden maisema, mutta kylläkin 1920 luvulta. En ollut tietenkään syntynytkä n, mutta oren talo vielä saman näköisenä, vain Ylinen Föriä ei enää tietenkään ole. Vilkas lautta korvattiin Martinsillalla 1940 (ei Myllynsilta, joka n. Mutta Booren n silloin vielä lta

Tämä alkaa olla taas vähän sekaisin. Toivottavasti tästä selviää tärkeät asiat...huoh