Kylläpä on kaunis kevät päivä

Aurinko paistaa, ei tuule, eikä myrskyä, puiden oksatkin ovat hiljaa paikallaan.

Nyt on kotikylän raitilla hiljaista, vain muutama koiran ulkoiluttaja on liikkeellä. Mietin, onks nyt varovasti liikkeellä ns. riskiryhmä, johon itsekin kuuluun setsemänkymppiset (70) .

Siis mun on vaikea herätä aikaisin aamulla mennäkseni "turvallisesti" kauppaan tai asioille tai myöhään illalla. Juu ohan hyvä että meitä "vanhuksia" huomioidaan. Onneksi on koirat Mike, Judi ja Hermes joita voin huoletta kuljettaa. Juu ja autolla käyn tallilla, joka on pieni, missä oma Tiikerini mamman mussukka asustaa. 

Tiikerin hoitaminen ja ratsastus pitää mielestäni ja kunnostani huolen koirien lisäksi.

Silti viikottainen uiminen ja jumppaaminen sekä omahoitajien tapaaminen ei tietenkään nyt onnistu.  Mutta näillä mennään, kuten ohjeistuksessa sanotaan

Ne korkit, ne korkit

kyllä mua harmittaa

Harmituksen aiheeni on maito purkkien ja kaikkien mahdollisten kierrekorkkien purkkien ja pullojen korkit on vaikea avata, kun alkaa olla varsinainen "mämmikoura". Siis käsivoimat ei riitä kiertämään korkkeja auki, harmitus on voimakkaammin ruoan laitossa, johon sekoittaisin esim. vaikka ruokakermaa. Korkki perhana ei aukee sitten millään. No on mulla korkin avaaja, mutta ei sekään sovi kaikkiin. Empä tiedä oikein konsteja...noo karhea pyyheliina joskus auttaa kiertämisessä. Näin taas ajatukset ruuanlaiton lomassa ja ulkonakin pyryttää LUNTA..jee. Ei mulla hätää, kun poika huolehtii lumen ajosta.

Että näin .... huh huh

On siis niin uskomatonta

Harvoin ostan Iltasanomaa, mutta nyt meinasi mun silmät pudota päästä keskiviikon 19.2 20 etusivulla mainostettiin: Ministerit ja puhemies UUDET BEMARIT 688 000 EUROLLA !!!!!!

Härre guud !!! Ei mitään häpyä, oikeesti itse tässä laskeskelen ensi kuun menoja, puolison lääkelaskuja, hammasproteesin korjauslaskua ym muita menoja. Riittääkö mun ja hänen rahat...kuten tv, mainoksessa sanotaan.... mahtako sun  saldo riittää....

Hoitajien  jaa muiden pienipalkkaisten korotuksiin ei rahat riitä ja sosiaalimenoihinkaan,  kunnilla on vaikeuksia selvittä ja nämä ökyt senkun porskuttaa.

Olin jo lenkillä koiruleiden kanssa, joten ei muuta kun bloggaamaan😍

Näillä aloiteitetaan

Kuntoutusta. kuntoutusta

Tällaiset "vetimet" hankin Fysioterapeutin neuvosta, jotta saadaan lihasvoimaa reisiin ja vahvistusta nivuksiin.

Luulin jo melkein parantuneeni....mutta...mutta vasen nivunen ei kestäkkään kävelyä vaikka kuinka keskityn oikein askeltamaan. Ehkä innostuin liikaa aluksi ja nyt tuli takapakkia. Tiikeri selkään olen muutaman kerran kuiten kiivennyt, käyntiä ja ravia varovasti menty. Laukkahetkeä odotellessa.

Ihanaa, aurinkoa.

Koirien kanssa lenkille ja sitten Omaishoitaja kokoukseen. Joku kysyi miksi käyn kokouksessa, kum en ole enää omaishoitaja. Totta niin, puolisoni on pysyväishoidossa, mutta olenhan hänen omainen. Meidän porukka ei olekkaan enää virallinen, vaan me kokoonnutaan kerran viikossa, koska meillä on niin hyvä "jengi" . Voidaan puhua kaikki murheet ja ilot ja ne pysyvät vain meidän tiedossa. On mahtava tuntea näin hieno henkiset ystävät. Sitten jaksaa taas viikon eteen päin.

Poika muisti äitiään herkuilla. Ja eikun syämään.

Jotain kivaakin

Taas vali vali

Nyt kun vähäinen lumi on sulanut, niin on hemmetin kurjaa ajaa asfalttitietä: Joka kerta kun tien pintaa korjataa esim kuopista. Niin ymmärrän et laitetaan kunnolla asfalttia, mutta minkä takia korjauskohdat jätetään koholle, miksei niitä voi tasoittaa kunnolla. Nyt teissä on kilomeri kaupalla kohoumia ja ajaessa autolla et pysty niitä väistämään, kun noitä on sikin sokin pitkin ajotietä, varsinkin urissa. Jäätyneellä tiellä tosi kurjaa. Simmottis taas tällä kertaa.

RANNIKKO SEUTULEHTI 24.1.20

Poliisin toiminta on aika nopea....mutta

Minua harmittaa, oikein raivostuttaa, miksi autojen rekisterinumerot ovat kaikkineen tietoineen julkisia??????

Millä oikeudella näytetään kaikille kuka olen, missä asun, onko autoni minun, vai olenko haltija.

Olenkin ajatellut, jos matkustan ja jätän autoni vaikka Stadin Länsisatamaan ja olen pari päivää matkoilla, niin ruuvaan auton  rekisterikilvet irti piilottaakseni ne tai  otan mukaani. Koska.varkaat käyvät vahtaamasa satamissa ja lentokentillä esim. arvoautojen omistajien tiedot osoitteineen: ja eikun huusholli tyhjäksi.

Pitäisi oikein tiedustella poliisilta ja Trafilta, mikä on heidän oikeus  näyttää ihmisten tiedot. Trafilta onkin tietovuoto moka, mutta mitähän poliisi vastaisi. Heidän hommansa on selvittää varkaudet. Pitääpi kysellä asiaa.

Että tällä lailla

kyllä eläkeläisillä vaan rahaa on

 Voihan tunnin juna. Turun Sanomat 12.1.2020 .Kuntien takauskeskuksen johtajan Heikki Niemeläisen mielestä nykymallisilla hankeyhtiöillä ei voida välttää julkista velkaa. Mitä ihmettä tehdään tunnin junalla, jos ei ole rahoitusta. Höh.. Vaan työeläkeyhtiöiden pitäisi tämäkin investoida. Antaisivat nyt jo olla, kun rahaa ei ole, niin ei ole. Eläkeyhtiöillä on ihan tarpeeksi jo  siinä että selviytyisivät eläkeläisten maksuista, nehän ovat itse sen aikanaan turvanneet itselleen.

Ja taas. Ei päästä Raitsikka asiassa eteenpäin

Eipä taida tämä jatkuva pähkäily päätyä mihinkään.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arven mielestä kaupunkikehitystä edistäisi paremmin raitiotielinja satamaan kuin Länsikeskukseen. Turun Sanomat 12.1.2020

Niimpä, jos Raisio ei ole halukas lähtemään mukaan...jos ei Turun ympäristön kunnatkaan halua mukaan j.n .e. huoh. Pitäis nyt kunnolla suunnitella. Mitäs jos ei löydy rahoitustakaan.

Näin tässä sitten kävi pankkikonsernin Nordean kanssa. Kun pankkipalvelut loppuu, on se pankin loppu.

Näin sitten pankki palvelee.

Tämä on tätä pankkipalvelua viimeisen päälle.

 Tulipa mieleeni, ettei vissiin enää tarvitse rahvaan tuoda hiekkaa turhaan pankkisalin lattialle. Kuten "Nalle Wahlroos aikoinaan ilmoitti

Käyttötavaroiden ohjeet😅

Älyttömät ohjeet kirjoitti  Susanna Palm Rannikkoseudun 24.9 kolumnissa. Voi et nauroin, häneltä tulee nii pall hauskoi juttui.

Just näin.

Ohjeita meille.

Tämä on taas näitä huomion arvoisia asioita ostettaessa esim kodinkoneliikkeistä uutta vempelettä. Susanne Palm kirjoittaa mm. Älä käytä hiustenkuivaaja nukkuessa. Erittäin pätevä ohje hiustenkuivaaja käyttöoppaassa, kuka menee hiusten pesun jälkeen nukkumaan hiustenkuivaajan kanssa. 

Silitysraudan ohjeissa lukee, älä silitä vaatteita päälläsi. Häh, silitätkö päälläsi vai raudalla, vai vai niitä vaatteita jotka ovat päällä. 

Paras monista ohjeista oli moottorisahan käyttöstä: Älä yritä pysäyttää sahaa käsilläsi tai sukupuolielimilläsi. ... 

Lapsilla suunnatussa yskänlääkkeessä kielletään autolla ajo tai muiden koneiden  käyttö. Osa yskäisistä lapsista ei vielä osaa lukea, mutta autolla ajo sujuu kuitenkin. Toivottavasti vanhemmat muistavat kertoa tämän varoituksen lapsilleen.

Tässä kirjoitin vain osan näista ohjeista Susanna Palin keräämistä. Mutta nauroin koko kirjoituksen aikana ja välillä piti tarkastaa mahdolliset kirjoitus virheet. Mutta Rannikkoseudun kolumnissa  on lisää  ohjeita. Tämä taas piristi päiväni.