Välillä aurinko paistaa, välillä tulee lumikuuroa.

 Onneksi vesisateita ei juurikaan tule. Luin TS:n Extrasta Ruut Honkasen kolumnin Purkki hysteerisen vallassa. Siis kauneustuote ja hygienia purkeista, joita oli aikasemmin tuonut ulkomaan matkoilta.

Itsellä ei nyt niinkään tuotteita enää  paljon ole käytössä. Muistan lapsuudesta aurinkoisena kesä päivinä äitini piti niin tärkeänä rasvata/ voidella iho, ettei aurinko polta. Meillä oli käytössä Nivea purkki, joka oli sininen pieni  pyöreä lattuskainen rasia. Siitä riitti pitkäksi aikaa, kun laittoi ohuelti sillä ei sitä saanut tuhlata. Vieläkin näkyy kaupoissa Nivean sinisiä rasioita ja tuubeja. Itse joskus vielä käytän suihkun jälkeen Nivea vartalo tuotetta.

Nythän on erilaisia tuotteita kaupan hyllyt täynnä. Nuorempana tuli tietenkin ostettua erilaisia kauneustuotteita, mutta iän myötä ne ovat huomattavasti  vähentyneet. Heh. Kuten ripsivärit, luomivärit ym. Ei enää oikein silmien rajaukset näytä miltään. Silmätkin ovat jo pienentyneet ja luomet melkein kadonnet silmälasien taakse. Mutta parfyymi ja derorantti friikki olen edelleen, juu ja huulipuna on tärkeä, kun huuletkin alkavat olla värittömät. Jotain väriä  huulipunat tuovat kasvoille. Tietysti ulkoilma saa kasvot hehkumaan. Siksi lenkkeilenkin koirieni kanssa, näin kunto ja mieli pysyy virkeänä. Toivottavasti mahdollinen liikkumiskielto ei tätä rajoita. Simmottis.

Videota ei löydy

Ja näinkin lisää veroja kilometrivero lisäksi.??

Ei mitään kilometriveroja ..grrr

Voi hyvää päivää taas...muka kilometrivero. Eikös autoilijoita rangaista jo muutenkin. On käyttövero, dieselvero ja kaiken maailman veroja, niin ja bensa maksaa ihan valtavasti, et työmatkalaiset ja eläkeläiset kuten muutkin matkalaiset tuntevat maksut kukkaroissaan. Eihän meitä tarvitse rangaista isojen kaupunkien ruuhkasta, parkkipaikkojen riittämättömyydestä.

Valitettavasti tällä hetkellä on vallalla ajatusmaailma, että liikkumista tulisi rajoittaa hidastamalla vaikeuttamalla yksityisautoilua asettamalla kilometrimaksuja ja vaikeuttamalla pysäköintiä. Hoh hoijaa.

 

Järkyttävää tätä päivää

Joku tolkku pitäisi saada.

Nykyään saa lukea melkein päivittäin ihmisten raakuuksista. Milloin pahoinpidellään eläimiä  (palvelluskoiria ja muita eläimiä) milloin saa taksinkuljettajat turpiinsa uhkauksen kanssa. Korona aikaa ei voi syyttää,  koska tällaista on tapahtunut vuosia, mutta nyt alkaa kuulostamaan tosi pahalta, eikä taaskaan voida asioille mitään.

Mikä ihmisiä vaivaa..*ei suinkaan suomalaiset*

Tämä alkaa olla jo törkeetä

Tämä on todella ikävä ilmiö.

Tämä on sijais auto, joka on käytössäni, kun oma auto kolhiintui perään ajossa.

Näin kävi mun autolleni. Odotan kovasti takaisin korjaamolta.

Vain muutamassa päivässä ilmat on rajusti vaihtunut

Alkuvuosi oli niin märkää ja sateista. Sitten alkoivat lumisateet ja lunta tuli ja tuli niin ettei tiennyt mihin sitä olisi kasanut. 

Turussa ja ympäristössä on ollut vaikeuksia lumen kaatopaikoista, koska lumet tulivat nopealla aika välillä.

Lapsuudesta muistan Aurajoen rannalla asuessani. Lumet kaadettiin länsirannalla suoraan jokeen Martinsillan viereen. Kuorma-autojen lavat tyhjeni joen jäälle ja siitä kehittyi isot lumikasat joen reunalle. Itse asuin itärannalla, niin pääsin  yli hyvin jäätä pitkin* tois puol jokkee*  kiipeämällä lumivuorelta länsirannalle. Matkat lyheni kun en viitsinyt kiertää Martinsillan kautta molempiin suuntiin. Nythän joki ei ole oikein jäätynyt vuosiin.

Vesisadetta on nyt tullut joku päivä, lumikasat pienentyneet ja yöpakkasista johtuen kauhea jääkeli. Tänään sai taiteilla täysillä, et pysyy pystyssä huolimatta  kengän pohjissa olevista *liukutimisista*  Mun kotipiha on kuin luistin kenttä hiekottamisesta huolimatta.

Tänään sit kauhea sumu, mikä aiheuttaa hankaluutta autolla ajamista. Niin no sitä saa mitä tilataan. Mut pysytään kaikki pystyssä.

Videota ei löydy

No nyt pakkaset väistyivät ja sumu vaan lisääntyy

Olen niin vihainen ja harmistunut maanantain häriköintiin

Voi maanantai aamu

Ei tahdo maanantain myöhäinen aamu lähteä käyntiin. Puhelin soinut jo monesti. Ja eikös vaan  puhelin myyjät aloita kauppaamaan mitä ihmeellisimpiä tuotteita, kuten   Onko se Raija  ? Vastaan myöntävästi ja sitten se alkaa ....Kuule juuri tavoittelen sinua ..olisiko  hetki aikaa... nyt olisi hyvä tarjous hiusten hoito tuotteita.. mutta kun ei kiinnosta. Seuraava tarjoo , olisiko kiinnostostusta viemäriputkien tarkistukseen. Seuraava haluaa ikkunoiden uusimiseen. sitten olisinko kiinnostunut tulemaan ilmaston suojelu asioihin!!!!!. Voi helvata. Tätä jatkuvaa soittelua ja kaikenlaisia tarjouksia. 

Mihin ihmeeseen on tultu, kun koko ajan kaupitellaan ja  häirintään. Joo ymmärrän, että työtänsä tekevät. Mutta kyllä ihmiset  osaavat hankkia ja ostaa ihan itse  tarvitsevia tuotteita ja palveluja. Sitä paitsi  sanomalehdet ja tv-  mainostavat  ihan tarpeeksi erilaisia  tavaroita ym.

Mulla menee kuppi nurin, kun jatkuviin puheluihin saa vastata  ettei kiinnosta, ei ole ajankohtaista,. hyvää päivän jatkoa vaan.!!!

 

 

Kuinka pimeää on pimeässä, kysyy Maritta Pahlman kolumnissaan Rannikkoseutu lehdessä

Hän kertoo lapsuuden ajan talvista jolloin oli syvät lumihanget,  missä voi myllätä. 

Olen ottanut osan hänen ajatuksistaan kirjoitukseeni.

Nykyään on mustia ja kuraisia kelejä sekä lumettomia jouluja. Lumimäärät on näillä leveyksillä selvästi vähentyneet viime vuosikymmeninä. Nyt tammikuun alkajaisiksi saimme aidon talven tuntua lumimyräköineen   ja vaihteleviin pakkasiin. Myös sähkökatkos silloin tällöin,  kun isot tele/sähkö mastot kaatuivat mereen. Mutta pitempiaikaisia sähkökatkoja ei nykyään enää juurikaan ole, nopeasti linjat ovat korjattu.

Vaikka katkoihin on totuttu, käy nykyihminen  sähköttömissä  oloissa äkkiä kädettömiksi. Ennen aikaan emännät pärjäsivät hyvin navetta-askareissaan myrskylyhdyn valossa.

Itse muistan kesälapsena viettäessäni Nauvon Redamo saaressa 50-luvulla, ei ollut sähköä tuvassa eikä navetassakaan. Tosin silloin oli valoisa kesä päivät ja illat. Muistan kun isäni tuli Satumaa laivalla lauantaisin Redamon rantaan, niin silloin Akselipappa otti akun mukaan vei ladattavaksi Satumaan koneeseen? en tiedä tarkkaan, mutta sitten akun ladattua täyteen, niin radiosta kuunneltiin uutiset, ym.

Meillä kesämökillä monet vuodet oli kynttilän ja öljylampun valo ja aggregaatti käytössä matkatelkkaria varten ,et näki  silloin Kauniit ja rohkeat ohjelman.

Vasta 2000 luvulla mökkimme sähköistettiin, kun myimme lankapuhelimen osakkeen ja niillä rahoilla se onnistui. Nykyisin  Elokuun ilta hämärässä on kylläkin tunnelmallisempa istua kynttilän valossa kaasulevyllä keitettyä kahvia juodessa. Sen kohina on ihan eri kun sähkölevyn. 

.

 

 

Eipä pihalta mihinkään pääse lumivallon takaa.

Näinhän siinä kävi.

Nyt sitä lunta sit tuli ja tulee. Haa, enkös vaan sanonut, sitä saa mitä tilaa. En ihan yhdessä yössä näin paljon.

Heräsin lumiauran jyrinään ja lumenluonnin seurauksena koko  portin /pihatien edustassa korkea lumivalli. Eipä mulla ole mahdollisuutta päästä pihastani pois, kun "lapsityövoima" on töissä. Simmottis taas.

Mitäs sanoin

Mitähän tästä sitten tulee

Nonnii, vihdoin on luvattu Luntaa.!!! Pakkasta jo on ollukkin ja todellakin olisi jo kiva saada lunta maahan. Nyt kun toivon, niin olen melkein sata varma, että sitä sataa sitten kinos kaupalla ja poikani alkaa sanomaa lunta luodessa pihallani : Tämä on taas lapsityövoiman hyväksi käyttöä!! Poikani on kylläkin jo 50 vuotias.

Joo, mutta hiihtämään, tai laskettelemaan en edes ole menossakaan, mitäs minä ikäiminen heh. Kiva olisi valoisammat ilmat ja puhdas luonto. No odotellaan.