Turkulaisilla kiva väittely onko Suomen Joutsen oikealla paikalla.

.Suomen Joutsen rantautui joskus kuusikymmentä luvulla Turkuun Martinsillan kupeeseen Itäiselle Rantakadulle. Se toimi merimies ammattikouluna ja taisi olla kokkikoulunakin..Myöhemmin tuli uhka, että Joutsen siirrettäisi Helsinkiin.

Siitäkös turkulaiset hermostuivat ja alkoi kova Adressien kirjoittelu... Turku vastaan Helsinki!  Noo onneksi Turku voitti.

Seuraavaksi suunniteltiin Joutsenen siirtoa pois Martinsillan liepeiltä kohti satamaa Läntiselle Rantakadulle. Ja sinnehän se jäi. On keula merelle päin. Siellä on Sigyn aluskin.

Vanhemmat turkulaiset ovat vieläkin pahoillaan siirrosta ja väittely jatkuu aina välillä.Itsekin vanhana turkulaisena pahoitin mieleni Jousenen siirrosta ja olin pitkään sitä mieltä , että se kuuluu olla Martinsillan pielessä. Johtui varmaan siitä, kun oli ihan kotitaloni lähellä. Noo nythän olen jo vuosikymmeniä asunut pois Turusta ja Aurajoen rannalta.

Tiikeri nauttii kevään tulosta. Ihana viikonlopun aamu.

Minä olen tekstikappale. Kirjoita tähän mitä haluat.Voit kertoa tässä vaikkapa hieman itsestäsi tai sivujesi tarkoituksesta.

mamman kultaturpa Tiikeri

Ja näillä lämpimillä kivoilla saappailla lumitöihin. Hankittu Suomen Ratsutarvikkeesta. Turusta

kevään odotusta

Aurinko on jo välillä näyttäytynyt, niin heti tulee iloisempi mieli ja alkaa suunnittelemaan jopa ikkunoiden pesua...heh. No ehkä vielä riittää toi ikuinen pölyjen pyhkiminen. Koirataloudessa sitä kyllä riittää ympäri vuoden.

Koirien kanssa lenkit pidentyy, vaikka on tosi liukasta. Liukuesteet kengänpohjissa mahdollistaa sujuvamman  liikkumisen. Päivien valoisuuden pidetyessä, ehtii enemmän hevoseni Tiikerin kanssa liikuskella maastossakin.

Auto oli vaarassa jäädä katolta putoavan lumen alle. Ja sama juttu taas aamulla.

Aika hurja oli lumen lähtö katolta! 

Tiikeri sai uuden juoma-astian jossa vesi pysyy pakkasella sulana(ainakin jonkun aikaa)

Turun kadut vähän ahtaat. Autot lumen suojassa.

Mitä ihmettä?? Miten on mahdollista.!!

Näin täällä kotomaassa

Lähes joka päivä on lehdissä otsikoita, kertomuksia jossa autolla ajo on niin kivaa, että ajetaan ilman korttia kännipäissä. Se on niin hienoo, eihän siitä mitään sanktiota saa. Jos nyt jotain saakin , mitä välii kuten sakkoja, ehdonalaista...pyh. Eise tahtia haittaa.. Ajetaan varastetulla, niin ei voi valtiokaan ottaa itselleen... ja eikun uusiks.

Luminen helmikuu. Ei oikein hyvin alkanut helmikuu

Mieleni niin olen pahoittanu. Olen aikoja sitten anonut  isännälle terveydellisestä syystä kaupungilta maksusitomusta talvikengille. Olen hakenut lukemattomista kaupoista sopivia kenkiä, löytämättä. Ainoaksi  mahdollisuudeksi jäi erikoisliikkeet, jotka valmistavat mittojen mukaan kengät. Tällaiset kengät ovat ehdottoman tärkeät, koska jalat ovat turvoksissa  lääkkeistä huolimatta. Hänen pitäisi liikkua jo verenkierronkin takia ym. Mutta milläs liikut pallojaloilla. Mitä tekee Naantalin terveydenhuolto/ sosiaalitoimi..EVÄSIVÄT HAKEMUKSEN....Siis hylky hakemukselle..

Eikun uusi hakemus ja neuvottelu....

Ihana aurinkoinen maastoilu päivä.

Tiikeri edellä, Masa perässä maastoilemaan.

Ihana sunnuntainen  maastoilukeli. Hevoset tykkäsivät. Rauhallista menoa, Tiiikeri  riipisi puiden ja pensaiden oksia menomatkalla.

Takaisin  päin vauhti olikin toisenlainen, Tiikerillä tahtoi olla kiirusta. Olisi halunnut ravata reippaasti, mutta pitää ajatella kaveria takana, joten Tiikeri pysyi kyllä käsissä.

Mun sormet olikin kovilla, kun ne paleltuivat villasormikkaissa.

Matka oli mahtavan kivaa, kun mukana seurassa  oli Marika Masa hevosellaan.

Hevoset olivat hikisiä, mutta varmaan  reissuun tyytyväisiä.

Sitten vaan heinätuppo turvan alle

Liikenneympyrä tuottaa vieläkin vaikeuksia ajaa oikein.

Olen jo vuosia ihmetelly autoilijoiden tapaa ajaa liikenneympyrässä..

Turun Seutusanomassa 24.1.2019  oli niin mielenkiintoinen kirjoitus tästä asiasta, jonka kirjoittaja on Topi Kanerva. Olen niin samaa mieltä.

Itse myös ajan Naantalin keskustan kautta Maskuun hevostallille päivittäin. Matkalla on viisi kietoliittymää eli liikenneympyrää, joten voi kuvitella monenlaistako autoilijaa nään ja minkälaisia lähetymistapoja. Mikä ihmeen vaikeus on käyttää vilkkua ympyrästä poistuessa. Miksi liikenneympyrässä ei käyttäydytä sääntöjen mukaan..

Kirjoittaja kertoo kuulleensa puhuttavan, että liikenneympyrää ei osata käyttää koska ne ovat yleistyneet suomessa vasta 2000- luvulla. Suomalaiset  ovat tottuneet väistämään oikealta tulevia, mutta teille ilmestyneissä liikenneympyröissä pitääkin väistää jo ympyrässä olevia, eli vasemmalta tulevia. Vilkun käyttämättä jättäminen liittyy enemmänkin välinpitämättömyyteen, kuin osamattomuuteen. Vilkuton ajaminennen ympyrässä on itsekästä ja poistuessa ilman vilkkua on epäreilua muita kohtaan. Liikenteessä tulee turhia pysähdyksiä ja jonoja.

Tämä oli niin tärkeää luettavaa jokaisen ympyrään ajavan autoilijan nyt opiksi. 

Suurin osa tekstistä oli siis työssäoppimista Topi Kanerva Turun Seutusanomissa.

Tällä kertaa kirjoittelen toisella koneella.

Ajattelin kokeilla toisella koneella vaihteeksi. Kyllä on aikasmoinen ero koneessa.

Piti oikein miettiä tämän toimintaa.Raivostuttavinta on tekstin hidas  näkyminen , kun kirjoitan nopeammin mitä kone tuo näytölle. Helpommin tulee kirjoitusvirheitä.

Mutta asiaa...on hurjan kova pakkanen, noin 18astetta. niin en tehnyt pitkää lenkkiä Judin ja Hermeksen kanssa, Tero  olikin jo käynyt Miken ulkoiluttamassa. 

Piti laittaa vielä vesi pikkuisen juoksemaan hanasta, ettei vallan jäädy. Tämmöisiä asioita pitää nyt itse miettiä, kun isäntä on hoivakodissa. Että näin tällä kertaaa.

Tunnelmallinen hiljaisuus

Tällä hetkellä hiljaisuus ja rauha tuntuu tärkeältä. Koirat ovat myös aistineet muuttuneen tilanteen ja haluavat lähelle. Meillä metsälenkit ovat vapaita ja pääsevät juoksemaan lumihangessa. Ovat myös mukana tallireissulla. 

On tosi kivaa ratsastaa hienossa puhtaassa lumessa. Tiikerikin nauttii kiertäessämme metsälenkkiä ja voi samassa napata kuusen oksia suuhunsa. 

Mike, Judi ja Hermes lumisessa metsälenkillä.

Elämä on

Mitä tästä eteenpäin?

Nyt on elämä aikas yksinäistä ja ikävää.. asuinkumppani / isäntä on ollut aikaisemmin viikon kuukaudessa Intervalli hoidossa reilun vuoden.Nyt viimeviikolla kaatunut siellä ja istuu  pyörätuolissa olkapää murtuneena ja silmäkulmassa haava. Ongelmaksi on muodostunut, ettei pysy pystyssä,vaan kaatuilee, joten pyörätuoli on ainut keino, koska ei voi rollaattorillakaan kulkea, kun toinen käsi on kantositeessä.

Kotiin ei pyörätuolilla onnistu, kun ei kotona mahdu moinen vehje, eikä wc:nkään pääsisi. Pitäisi myös olla passissa 24/7 huoh. Ei se vaan onnistu. On myös niin muistamaton ja taantunut, ettei mun hoitamiset auta.

Ympärivuorokautinenhoitopaikka..kamala pitkä sana..niinpä, mitä tästä eteenpäin ????

Lumi tuli taas 2.1.2019

Aikas myräkkä oli koko yön. Mutta lunta on tullut ja luonto on niin kaunis. Lumiaura on käynyt ja isot lumivallit odottaa portin pielessä . No kyllä auto siitä yli pääsee. Poika tulee myöhemmin pihalta lumen luomaan. Näin alkaa tammikuu.

 

On lunta tulvillaan ja piha koristeltu luonnollisesti.

Jouluratsastusta

Olimme tallin väen kanssa suunnittelemassa Jouluratsastusta. Suunnitelma sai kannatusta ja niin Joulupäivänä  kokoontui viisi ratsukkoa. 

Lähdimme hienossa pakkasilmassa Niemenkulmantietä pitkin. Tie on  vähän jännittävä ratsastaa, koska on kapea ja ojat molemmin puolin, ettei oikein pääse väistämään autoja.

Kuljimme peräkkäin, Tiikeri oli viimeisenä. Hienosti kulkumme onnistui parin auton maltillisesta  ohituksesta johtuen. Matkamme jatkui Maskun maastoon rauhallisemmalle Pammontielle. Kapea oli tämäkin tie, mutta  hienosti meni ohitukset. 

Takaisin päin tulimmekin pellonkautta rauhallisesti . Kirjoittelen  siksi että olen todella iloinen, kun olemme Tiikeri hevoseni kanssa vasta vähän aikaa näissä maisemissa oltuja maastoilu onnistuu yksin ja porukalla.

Hupsista sentään.. Googlella on valta päättää älylaitteesikäyttöikä.

No hui hurjaa!!

Sunnuntain Turun Sanomissa oli koko sivun kokoinen juttu älypuhelimien käyttöiästä, joka on noin kaksi viiva kolme vuotta ...hei haloo nyt.

Muun muassa Googlella on valta päättää, miten kauan voit käyttää omaa laitettasi, kuten puhelinta tai tablettia. Ei perhonen sentään.

Päivitys on nimittäin elinehto nykyisille älylaitteille. Jotta laitteet toimisivat  kunnolla, niissä pitää olla viimeiaten versioiden  mukaiset päivitykset j.n.e.. mä en jaksa(oma valitus)

Voi ja voi. On se nyt kumma, et pitää vaihtaa  hyvin -muuten- toimiva  puhelin uuteen kun per...hanan päivitykset ei toimi, mutta näin se vaan on. Koska tutkitusti puhelimen elinkaari on kolme vuotta tätsit.

Mitä vastaa asiakaspalvelu peruskäyttäjälle: Puhelimen elinkaari on tutkitusti kolme  vuotta. Laite itsessään ei vanhene, vaan on tullut uudempia versioita ja uusia versioita ja uusia ominaisuuksia.

Kolme vuotta on pitkä aika alalla, jolla tekniikka kehityy hurjaa vauhtia. Kun laitteen päivitykset päättyvät, uudet ja päivitetyt sovellutkset eivät välttämättä enää avaudu niissä. esim. pankkisovellus ei toimi laitteissa, joissa on Anroid 6,0 jotain.

Tämä se jos jokin ottaa ihan oikeesti päähän.

Ei nyt esimerkiksi jokaisella tai edes joka toisella ole varaa vaihtaa alvariinsa puhelinta, saatikka tämän päivän eläkeläisillä... juu eläkeläisissä on paljon älypuhelimen käyttäjiä..itsekkin lukeudun niihin.

Juuh..tästä harmikseni voisi vääntää asiaa vaikka kuinka, mutta Turun Sanomissa oli koko sivun mittainen asia tästä aiheesta. Otin todellakin vain päällimmäiset siitä.

Sukunimi asiaa taas

Luin Rannikkoseutu 14.12-18 lehdestä, Elämänmeno kirjoituksessa uutta asiaa sukunimimistä. Joo, nyt on valinnanvapautta lisää. Etu-ja sukunimeä koskeva lainsäädäntö uudistuu vuoden 2019 alusta. Uudella lailla lisätään nimiin liittyvää valinnanvapautta.

Lain myötä pitkäkestoisessa avoliitossa elävät voivat saada yhteisen sukunimen tai sukunimiyhdistelmän.

Jatkossa etunimiä voi ottaa nykyisen kolmen sijaan neljä. ...Voi jee, mulla on vaan kaksi, voisinkohan ottaa vielä pari lisää, kun nykyiset ovat niin tylsiä ( Raija  Onerva) voisin lisäksi olla vaikka Meri,  Tuuli, Margareetta, sitten  joku minua kuvaava nimi  vielä ???

No sitten uuden lain myötä kahdesta eri sukunimestä voidaan muodostaa sukunimiyhdistelmä.   Jaa, lapsuuden nimiyhdistemäni    Forsgrennurminen..ai kauhia, nykyinenkin on aika pitkä vaikka on ihan naimisen kautta "saatu"  Viherkoski   kymmenen kirjainta.

Nämä nimi asiat on aikas kivoja ja onneksi jo suopeampia kaikella  tavoin.

Tämä teksti on pääasiassa Rannikkoseutu Almadiasta.

Raitiovaunuista taas.

Mielipiteet jakautuvat puolin ja toisin Raitiovaunujen kohtalosta, eli hankitaanko vai ei.

Toiset pitävät järjettömänä hankkeena ja että maksaakin satoja miljoonia, niimpä. Mitäs tuhosivat aikanaan hyvin toimivan  raitiotien. Miten monta raitsikka kiskoa on Aurajoessa Myllysillan  kohdalla, paljonko kaivettiin ylös ja paljonko niitä peiteltiin asvaltin alle,  ja sitten vielä pikeä päälle ym. No se oli silloin, nyt on uudet ajatukset.

Toiset taas näkevät hyödyn, kun mahdollinen raitiotien kapasiteetti on laskentatavasta riippuen moninkertainen busseihin verrattuna.

Raitsikkaa pidetään mukavana, ennustettavana ja vetovoimaisena liikuntamuotona. Tärinää ja sivuttaisliikettä on vähän. Kulku on ennustettavaa, kun maassa näkyy  kiskot ja ne kertovat siitä mihin raitiovaunu  on pysäkiltä lähdössä  ym

Nyt tämän päivän 16.12.2018 Turun Sanomissa Taas otsakkeena: Raitsikka nujertaa niukasti Superbussin. 

Näin turkulaiset vastasivat: Raitiovaunu 25%     Superbussi 22%         Ei kumpikaan  46%

                                                   Ei osaa sanoa  7%

Raitiotie kelpaa nuorille aikuisille. Superbussit seniori-ikäisille. Melkein puolet turkulaisista hylkäisi molemmat menopelit.

Se siitä sitten taas tällä kertaa.

 

                     

tällainen kuva taas tänään, Litdl ostoksilla tuli shopailtua. Joten kaikki taas hyvin.

Tämä on niin tätä... oleks kuullut viimeist..eikää, oleks tosissas, ...heh- heh

Minäkin haluaisin Raitiovaunun Turkuun.

Raitiovaunu kuuluu Turkuun. Olen syntyjään turkulainen, siis oikea turkulainen= syntynyt Heidekenillä ja uinut Aurajoessa..ym. Jo lapsuus kotieni läheisyydessä on aina kulkenut `Raitsikka`. Synnyinkotini, Eerikinkatu 1, ihan Aurajoenrannalla..siis Raitiovaunut 2 ja 3 kulkivat Tuomiokirkkosillan yli. Kakkonen meni Nummenpakalle ja kolmonen nousi uudenmaan mäkeä ylös kohti Itäistä Pitkääkatua, jatkaen rengaslinjaa.

Lapsuuden koti Pohjolassa, Ykkösen Raitsikka kulki kotini lähellä ja kääntyi muistaakseni lähellä Maarian VPK :ta takaisin kohti Aninkaisten /Pohjolan siltaa keskustaan päin.

Sitten kotini oli hetken Nummenpakalla, Vanha-Hämeentiellä, lähellä Raitsikan kääntöpaikkaa. Aika kolina ja kitinä, kun kakkosen Raitsikka meni ikkunan alla ja taas takaisin keskustaa kohti.

Lapsuuden ja nuoruuden kotini sijaitsi taas Aurajoenrannalla,nykyisen Myllysillan vieressä.

Martin sillan yli kulkivat Raitsikat kakkonen ja kolmonen.

Raitsikka ykkösen reitti kulki satamasta Puistokadun pysäkille, johon kaikki Raitsikat pysähtyivät.Pysäkki oli ns. vaihtopysäkki, jossa samalla lipulla voi vaihtaa eri linjoja kulkeviin raitsikoihin.  Siis ykkönen jatkoi Eerikinkatua pitkin kohti Kauppatoria, jossa toinen vaihtopysäkki. Ja jatkoi sitten kohti Pohjolaa. Kakkonen tuli Korppolaismäestä Martinsillan yli Puistokadulle ja jatkoi Eerikinkatua kohti Kauppatoria, jatkaen  sillan yli Nummenpakaa kohti. Kolmonen taas kiesi n.s rengaslinjaa..Puistokatua pitkin Ratapihankadulle ja sieltä Humalistonkatua , Kauppatorin kautta Tuomiokirkkosillan yli Itäisellepitkällekadulle ja siitä eteenpäin Martinmäkeä alas yli Martinsillan Puistokadulle vaihtopysäklle. Kyllä Raitsikka oli tärkeä kun sillä pääsi aikanaan joka paikkaan Turussa.       Tänään Turun Sanomassa oli kirjotus Marko Heimosen Museoraitiotie Turkuun. Kannatan asiaa, kuten hän ehdottaa että Museoraitiotie voisi olla osa Föliä ja sen linjaanumero 1.                 Muistan tapahtuman vuosia/vuosikymmeniä sitten: miehet täyttivät Asfaltilla/pikeä  raitiovanujen kiskoja, silloin sanoin kansani katsojille.. Vielä päättäjät/päättömät katuvat tätä touhua...siis seitsemänkymmentä luvulla.                                                                                                                                   

No voi jee, mikä makkara - vai onko makkara ollenkaa.

Kaikenlaista olen kyl kuullut, mut HYBRIDIMAKKARA. No takerrun taas Turun Sanoman 17.9.2018 jälkimaku kirjoitukseen, ne on niin kivoja, ja uskallan vähän  on blagioida.

Niin  HK-scan on kertonut viime viikolla laskevansa liikkeelle 40 miljoonan euron hybridilainan. HK-Scan on ollut hybridien edelläkävijä, koska sillä on ollut valikoimissaan jo yli 50 vuotta hybridimakkara, HK:n Sininen.  Mitä jos se nyt alkaa kauppaamaan virtuaalimakkaraa..no se ei sit ainakaan lihota.

Mutta ajatelkaa, esim koiriamme... kun koira tekee pyynnöstämme temppuja, niin palkkaammeko virtuaalimakkaralla, tai kun kerron koirillemme, että mamma antaa makkaraa jälkiruuaksi...vähäks ne kattoo, et mitä, missä makkara. 

Mut tämä kirjoitus on suureksi osaksi Jälkimaku kirjoituksesta otettu.

 

Tämä on niin siis taas tätä/ Naantalilaisilla Läppävika.

Hyvä kirjoitusTurun Sanomien  3.9.2018 Jälkimaussa. Naantalilaisilla on oma toriparkkinsa, josta riittää läpänheitoa. Itseäni tämä aina naurattaa ja välillä kiinnostaa, ja oikeesti pelottaakin, myönnän,  Merimaskussa kun asun. Muistan vuosia sitten Rymättyläläisen Taija Terän osuvan lauseen, "Hei läppäsillasta taas, pitäkää huivistanne kiinni". Niin osuvasti sanottu.

Särkänsalmen läppäsiltaa on veivattu jo vuosikymmeniä. Välillä se on haudattu, mutta nyt se on taas ponnahtanut pinnalle yhtä varmasti kuin ongenkoho. 

En voi millään ymmärtää, miksi hyvää kiinteää siltaa joka yhdistää monen tuhannen ihmisen kulkemisen vaivatta esim. työhön ja lähikaupunkeihin. Onko läpän hinkujille tullut mieleen, miten me haluamme varmistaa Ambulanssin tulon tai Paloauton ym kulkemiset. Meidän turvallisuudesta on kysymys. 

Läppäsillan tekoa halutaan muun muassa siksi, että Sunborn saisi tuotua uuden hotellilaivan Naantalin kylpylän rantaan, ja siksi että korkeamastoisetkin purjeveneet pääsisivät siltojen saartamaan Naantalin vierasvenesatamaan. Hotellilaivojen vuoksi ei paljon kannattaisi teitä katkoa, sillä Sunbornin uudet hotellilaivahankkeet venyvät venymistään, tuskin hankkivat ollenkaan. Eli heidän hommansa kannattaa unohtaa.

Purjeveneet, joista on on vinguttu vuosia, eipä heidänkään  suosiolla hanketta kannata perustella, kun niitä ei ole ensimmäisen vuosipuoliskon aikanarekisteröity kuin 10 kappaletta...Sitä paitsi, onhan jo keksitty TAITETTAVA MASTO.

Olen vahvasti ollut vuosia sitä mieltä että, Naantali voisi nyt vihdoinkin rakentaa satamaan isoille purjeveneille  oman laiturin. Ja voisivat käyttääTerminaalin palvelupisteen palveluja. Onhan siellä jo wc;t ja pesupaikat valmiina. Tilaa riittää kun Ruotsinlaivojen vuorot ovat vähentyneet. Niin sais siitäkin toiminnoista vuorokausimaksut.

Hotellilaivoista en viitsi edes mainita muuta kuin mahtuvat nekin satamaan, minne kuuluvatkin, saariston rauhaa ja ilmettä häitsemästä Nunnalahden maisemaa.

Tämän kirjoituksen olen mukaellut melkein kokonaan TS:n Jälkimaku kirjoituksesta.

Laumassa tyhmyys tiivistyy !!!

Muumitko vaarallisia.... mitä ihmettä.

Osa Karlstadin asukkaista ovat sitä mieltä, että muumit ovat vaarallisia. He ovat niin huolestuneita, että ovat perustaneet Karlstadspartiet Livskvalitet - nimisen puolueen vastustamaan kaupunkiin suunniteltua Muumimailmaa.

uudelle puolueelle voisi toivottaa matkaa sinne missä pippuri kasvaa tai paremminkin Tove Janssonia lainaten: "Jos minä jollekkin toivon jotakin hyvää, toivon hänelle saarta, jolla ei ole osoitetta".

Tämä kirjoitus löytyi TS;n sivulta, Jälkimaku kirjoituksesta.

 

Ja vielä: Vihreiden kansanedustaja Emma Kari koulujen luopuvan kahdeksan aamuista. Kari perustelee koulupäivän myhäistämistä terveydellisillä syillä.

Siinäpä oiva vinkki kaikille työpaikoille. Kun aamulla ei huvita lähteä työpaikalle, niin nyt voi hyvällä omallatunnolla jäädä kotiin nukkumaan terveysunia. Sillä lailla.

Toista on eläkeläisellä, kun on niin kauhian kiire, ettei päivän tunnit tahdo millään riittää. Tosin me saadaankin nukkua aamuisin vaiks kui pitkään.

Edelleen Jälkimaku kirjoituksesta.

 

Kettumaisia juttuja

Naantalissa Kuparivuoren tunneli on suljettuna ihan ensi kevääseen asti korjauksen vuoksi. Autolla ja muilla kulkuneuvoilla ajo käy nyt kuparivuoren kautta, ihan niin kuin entisaikaan, kun oli yksi kapea Ukko-Pekan silta.

Raskasliikenteelle jyrkkä Kuparivuoren mäki voi olla vaivalloista, kun vauhtia ei saa mäkeen noustessa. Talvella on aikas liukasta. Itse muistan aikoinaan liukastellen autolla juuri mäkeä noustessa, painoin varomattomasti kaasupoljinta ja auto lähti heittelehtimään tien toiselle puolelle edestakaisin ja vastaa tuli alamäkeä auto (varmaan luki isä meidän rukousta), mun auto heilahti juuri toiselle puolelle, joten ohitus onnistui.Tämä tapahtui joskus 70- 80 luvulla.

 

 

Naantalissa ruuhkaa Käsityöläiskadulla kohti Kuparivuoren mäkeen.

työntekijän, joka on palkattu firmaan.. vakuutuksista

Tuossa aikaisemmin kirjoitin, että talon omistaja on vastuussa kattotyötekijästä. Näin ei kuitenkaan ole, jos olet firmalta tilannut työn, kuten meillä katon pesu ja pinnoitustyöt, on kyseinen firma, jolta työn olet tilannut, vastaa kaikesta työstä ja työntekijöistä ja he ovat vakuutetut. 

Tarkastin asian vielä työtekijöiltä jotka meillä olivat tänään pinnoitustyötä tekemässä. JEP

Nonnii, nyt se on valmis ja tulikin hyvän näköinen katto, vaikka vanha onkin.

Yhä ylös yrittää katolle hän kiipeää!

Ei nimi miestä pahenna...vai

Luin "Turkkarin" etusivulta Leena Kytömäen jutun Sukunimi uusiksi.

Ensi vuoden alusta on mahdollista ilman erityistä perustelua hakea niin  sanottua uudissukunimeä.

Keväällä Kotimaisten kielten keskuksen verkkosivuilla tosi moni haluaa vaihtaa sukunimensä. Olen samaa mieltä niiden kanssa jotka nyt vaihtaisi sukunimensä, esim. jos nimi ärsyttää, on ruma tai huomiota herättävä tai muistuttaa jostain ikävistä sukulaisista.  Muistan vielä työelämän ajoilta jonkun työkaverin nimen ja silloin jo ajattelin, et vaihtais nimensä, kun se jo puhelimeen vastatessa aiheutti hämminkiä vastapelurissa.

Lapselle on voitu hakea ruotsinkielinen sukunimi, jos hän on ruotsinkielisessä koulussa tai päiväkodissa.

Itsellä appivanhempien vanhemmat ovat taas suomettumisen aikana vaihtaneet nimensä suomenkieliseksi, kuten silloin oli tapana. Eli Viherkoski oli ennen Grönfors. Mutta mun isoisovanemmat eivät vaihtaneet nimeänsä, Forsgre`n ja mummoni olikin niin tarkka, että nimessä oli heittomerkki, joka erotti suvut toisistaa....  sillä lailla.

Sukunimen vaihtamista pohtivia kiinnostaa ehkä,  mitä eläimiä ehdokeissa esiintyy. Esim. Käärme oli yleisin nimiehdotusten alussa, kuten: Käärmekumpu, Käärmeharju ja Käärmesmäki. Koira oli seuraavaksi yleisin: Koiramaa, Koiraoja ym..... Jos minun eläimistä rakenettais sukunimi : Mikelä, Judinpiha, Hermesoja ja Tiikerinpusu....j.n.e. No juu, mitäs tässä muuta, kun miettikää sopivaa sukunimeä itsellenne, nyt se on vapaa juttu.

Tämä kirjoitus on osana Leena Kytömäen Turun yliopiston suomenkielen dosentti kirjoituksesta mukaeltu.

 

Kyllä kuumuutta piisaa.

Tätä lämpöä vaan riittä. Muistellaan sit syksyllä sateen ja kuran keskellä ...hih.

Noo kumminkin on kahden koiran pesu, eli Miken ja Hermeksen. Mike sen takia, kun on Teron kanssa viettänyt laatuaikaa mökillä kierien ja möyrien mm. kaislikossa. Hermes on muuten vuorossa turkin huollon takia. Judi onkin huollettu jokunen aika sitten. Punkkeja ei pahemmin ole ollut. Sanoisin, et keskimäärin 2-3 punkkii per. koira. Ottaen huomioon, et asutaan saaristossa ja mökkikin on samoilla seudulla.

Ennen Juhannusta 2018

Juhannus on just ens viikon lopulla ja silloin menen koirieni Miken, Judin,  sekä Hermeksen kanssa mökille, saunomaan ja uimaan.

Mutta tänään tallin porukka rehkii pellolla heinähommissa ja minä istun koneen ääressä. Noo olen haravoinut kävyt pihalta ja koirien tarha- /puutarhasta. Ja sitten valmistanut salaattia ja vien patonkeja, ym tallin porukalle, kun tulevat pellolta kaffelle. Näillä näkymin nyt mennään

Juhannuspäivän aamuna, myrskyn jälkeen seesteistä. Laiva tulee Naantalista kohti Airistoa.

Voi kauhistus !

Kaikkea sitä sattuu. Meillä katon pesu ja pinnoitus, tai katon maalausta. Firman pojat aloittivatkin reippaasti homman ja olin tosi iloinen. Nyt saadan harjakatto hienoksi ja pääsen pihan siistimiseen.

Mutta kauhukseni huomasin, ettei tekijällä ollut mitään turvajalkinenita, eikä turvavaljaita, kun kyseessä on kattotyö ja vielä kohde on jyrkkäharjainen katto. Niipä mun kauhu toteutui.. mies putosi ja ilmeisesti loukkasi pakaransa ja lonkkansa. Onneksi ei mennyt pahemmin, tai mistä sen tietää. Päivystykseen menivät ja kuullaan sitten...

Huh helpotus

Alkuviikolla kattotyöntekijä, joka putosi katolta, tai ylhäältä tikkailta, niin lupasin kertoa kuulumisia. Onneksi ei sitten pahemmin kuitenkaan käynyt. Oli kuitenkin käynyt röntgenissä. Soitti ja kertoi voivansa ihan hyvin.

Juuh tulevat jatkamaan hommaansa nyt keskiviikkona 4.7.

Kyllä minua huimasi ja huolestutti tämä alku, olin niin huolissani hänen tapauksesta... huh-huh

Tällaiselta katolta mies putosi, tehdessään katon pesua...... toivottavasti pian paranee.

Nonnii..Katto on pesty ja nyt seuraavaksi laitetaan pinnoitusmaalia.... sitä vielä odottelen. Ainakin ilmat vissiin suovat viikolla.

Ei millään uskoisi, mutta näin on

Nyt juuri kuulin tutavaltani, että jos katolta putoaa työmies, niin talon omistaja, joka on kattotyön tilannut, on korvausvelvollinen tapaturman sattuessa,,,,,JUST

Siis minun olisi pitänyt valvoa, etteivät työntekijät mene katolle töihn ilman suojavarusteita !!!! Hei haloo, he ovat ison firman työntekijöitä ja minä olen tilannut työn firmalta, jolla on kaikki vastuu ja vakuutukset, en siis työntekijöiltä mitään tilannut. Mutta tämän juttu oli tullut radiossa ja kertoja oli oikein lakimies.  Nyt kyllä minä otan oikeesti selvää mitä kuuluu ja miten tehdään.

Nyt kyllä mun housut vapisee, koska meille pitäisi miehet tulla maalaamaan vielä pinnote katolle. Toivotaan alkuviikosta hyvä maalausilma.

Mutta tiedoitan sitten miten oikeesti asiat ovat tämän korvausjutun tiimoilta.