Sitä * Läppändeeraa" taas.

Merimaskun Särkänsillasta  läppäsilta. Ei voi muuta kun ihmetellä joidenkin tahoilta sitkeää yritystä saada läppäsilta Särkänsalmeen. Kuten Rannikkoseutu lehdessä 18.9.20 numerossa 73  Pääkirjoituksessa Joni Koski toteaa : Läppäsillan voisi jo unohtaa...!.  Minä  olen niin samaa mieltä. Aika ajoi jo  sen ohitse. Ei mitään tarvetta läppäsillalla ole,  ei ole eikä tule suuria purjeveneitä enää.  Ei minkään sillan alitse.

Edelleen olen sitä mieltä, että saariston turvallisuus on ensi sijaisen tärkeä, kuten hälytysajoneuvojen nopea tulo, esim. paloautojen ja ambulanssin saapuminen.    On tää niin ihme vatuloimista. Aikaisemmin asia nousi keväisin mieliin, mutta  että taas syksylläkin.Kuten Rymättyläläinen Teija Terä aikoinaan sanoi:  Pitäkää huiveistanne kiinni taas.!

Kaukana siintää Neste ja ikuinen liekki

Ken vois liekin sammuttaa

Suuri uutinen, suuri menetys Naantalille. Nesteen ikuinen liekki sammuu pysyvästi Naantalin jalostamolla.15.9.2020 tiedotuksessa.

Neste on ollut monen perheen tulon tuoja ja vakituinen työpaikka isältä pojalle.

Myös puolisoni oli yli kolmekymmentä(30) vuotta töissä siellä. Merimaskussa ja Naantalissa ja ympäristö kunnissa on monen Nesteläisen omakotitalo .

Neste ja Naantali kuuluvat  yhteen  Mutta ajat muuttuvat. Tässä yhtenä mökki iltana menin tapani mukaan uimaan. Rannalle näkyy Nesteen valot ja ikuinen liekki. Oli mukava uida kohti Nesteen valoja, kun meri oli musta ja valot näyttivä meren pinnalla ihan sillalta. No ikäihmisenä piti vaan kääntyä takaisin kohti mökin rantaa, vaikka valosilta nuinka kutsui. Olen aina ollit kova uimaan pitkiäkin matkoja, mutta pitää muistaa etten ole nuori uimarityttö enään.

Tulen kaipaamaan noita ihania Nesteen valoja.

 

Se on kuin elämän liekki, ainakin monelle työntekijälle