Joulukukka asetelma kävyistä..ystäväni valmistama

Uudenlaiset joulukukkaset, tämän joulun "Hitti"

Siis tämän Joulun kiva kukka uutuus. Ystäväni on keränyt käpyjä ja valmistanut niistä hyasintin näköisiä kukkia ja tehnyt kauniit asetelmat jotka sopii siis allergisillekkin. Lisänä vielä Itsenäisyyspäivän asetelmiakin. 

Lisänä Itsenäisyydenpäivän asetelma.

Tuulee, myskyää.

Tänään 30.10

Niimpal kauhia myrsky ja tuuli. Pitäisköhän koirille laittaa takki päälle ulos mennessä. Itsellä ainakin villaleggikset jaloissa ja pipo päässä.

Kyl mua vähän mietityttää, miten Tiikeri voi näin kovalla tuulella. Nii on sillä loimi päällä ja tosissaan kyllä hevoset  pärjää, ainaskin Suomenhevoset?

Oiskohan tänään papusoppa ja räiskäle päivä, ehkä?

Tänään on kyllä uimapäivä kavereiden kanssa, en taida tarkentuu, tai viitsiä. Tosin uiminen on Raision Ulpukassa, ei siis meressä. Hih.

Katoavaista

Naantalin "keskustasta" katosi Bunkkkeri rakennus taksiasemineen ja linja-autopysäki, sekä kaunis puisto monine puineen. Mutta luvassahan on hienot kerrostalot, ehkä liikehuoneineen. Että mitäs viheriästä puistosta. Kaupunki kehittyy.

Naatalin Bunkkeri kadonnut

mitähän tulevaisuus tuo

Kaikenlaista on ilmassa, kuten ilmastonmuutos, sote, työnantajien ja työntekijöiden kiistaa ym. on käsitelty toistaiseksi paljon. Mutta minä taas ajattelen, että mitä tulevaisuudessa.... Ostin tyttärentyttärenpojalle kastelahjaksi keramisen sydämen, jonka sisällä nukkui pieni poika vauva.       En ostanut Tablettia, enkä Älypuhelinta, vaikka tämä sukupolvi on suorastaan syntynyt ne hyppysissään.

Minulla oli lapsuudessa nukke ja pieni lelukoira, joilla leikin, ei tullut mieleenkään kyllästyä niihin ja heittää pois. Nuoruudessanikaan ei meillä ollut puhelinta, eikä edes kunnon radiota. Vasta kuuskymmentä luvun puolen välin paikkeilla tuli musta-valko televisio. Menneisyys on elettyä elämää, mutta yritän hahmottaa, millaisessa maailmassa tyttärentyttärenpoikani mahtaa vaikkapa kahdeksakymppisenä eleillä. Tämän ajan vempeleet ovat 2100-luvulla jo museotavaraa, jos museoita onkaan enää. Ei lueta paperille luettavaa sanomalehteä, ei päivitetä Facebookia, eikä katsella televisiota. Jotain muuta ihmeellistä uutta....ehkä ajelemme ilmassa auton näköisillä vempaimilla...

Tämä kirjoitukseni pohjautuu Ilari Tapion Lännen Median yhteistoimituksen toimittajan kolumniin, joka oli Turun Sanomissa 21.10.2018

 

mielenkiintoisia juttuja

 Ihmeellisiä ovat konstit, joilla kuluttajilta viedään rahat.  Sähköstä joutuu maksamaan siirtohintaa, vaikka sähkö ei pitkinä talvikuukausina mihinkään liiku.

Osaavat ne jätefirmatkin. Jäteastiasta joutuu maksamaan firmalle vuokraa, vaikka itse säilyttää kyseisen firman astiaa talven yli, ei siitä kuluttajalle vuokraa makseta.

eikä siinä kaikki. Kun jätefirman auto tyhjentää jäteastian, se maksaa liki  kuusi euroa. No okei siinä jätteet saavat kyytiä. Vaan ei se noin mene, on lisäksi maksettava erikseen jätteistä, jotka viedään jäteauton kyydissä. Siis ensin maksaa, että tyhjennetään jäteastia, sitten vielä erikseen siitä jätteestä. Asiaan kuuluu, että paperilaskusta firma verottaa jonkun verran per. lasku. Eikä kuluttajaviranomaisilla ole mitään sanomista.

Tosin omakotiasukkailla homma on vähän eri, kun jokaisella on oma jäteastia, ei makseta astiasta vuokraa, ym. mutta periaatteessa  sama homma.

Tämä oli niin mielenkiintoinen juttu, ja koskee meitä monia. Kirjoitin tämän jutun Lauri Oilinki Turun Sanomista 17.10.2018 julkaisemasta kirjoituksesta Mielipiteet sivulta.