Lehdellä istuskelija

Mietteitä vielä maaliskuussa

Nyt on vaalitouhut kiivaimillaan. Jokainen puolue lupailee samoja asioita, ettei niistä ota selvää mitenkään.Tosin mun äänestys halukkuus on ihan miinuksella. Kaipaan oikein kunnon vanhan ajan meininkiä.  Tosin täytyy muistaa, että aika on jo ajanut minusta ohi, sillä tämän päivän nuorilla on jo melko vahvat aatteet, hyvä niin-

Tällä kertaa tuntuu ettei näin eläkeläisenä monikaan juttu enää hetkauta. Nuoret hoitaa varmaan lastenhoidon ja päiväkoti asiat, työikäiset huolehtivat työasioista, mikäli Suomessa vielä työtä riittää, eikä niitä viedä Tallinaan tai automatiosoida ja työt vähenee, sitten työttömien porukka varmaan pitää puolensa. Niin mitäpä minä sitten enään murehdin jos eläkkeeni riittää ruokaan ja >rillutteluun> heh heh.

Niin ehkä äänestän, ehkä en äänestä. Elämähän on laiffii :))

noo jotain muutakin, kun rattijuoppoja.

Niin, kun pääsin tallille, niin juopot ja kortitta kaaharit jäivät mielestä, kun tallin tarhassa odotti innokas Tiikeri hevonen kaikessa komeudessa, siis niin kurassa korvista häntään asti ja siltä väliltäkin. Vein Tiikerin kentälle ja juoksutin liinan päässä. Voi sitä vauhdin hurmaa... pierupukkilaukkaa ja muita hurjia hyppyjä, sitten asettui laukkaamaan oikein vauhdilla.

Kentän vieressä olevissa tarhoissa olikin kovaa menoa, kun Tiikeri oikein pisti vauhdiksi.He laukkasivat siinä mukana omissa tarhoissaan. Kukaan ei kuitenkaan riehunut niin, että olisivat loukkaantuneet. Kuitenkin kaikilla oli mukavaa. Tiikerin karvan parempi hoito täytyy jättää huomiseksi. Saas nähdä onko Suomipoika silloin yhtä kurainen..Tämä mamman kultaturpa on aina vaan yhtä ihana, vaikka kuraisenakin. Hän on mun mielenterveyslääke tänä vaikeana aikana.

Aurinkoinen sunnuntai

Kkoirien kanssa pitkällä lenkillä ja seuraavaksi tiikerin luo tallille.

Muuten taas oli tämän päivän Turkkarissa rattijuoposta. Ajoi sit kortitta 10:nennen kerran. Eikä tietenkään tiennyt kenen autolla ajoi. P... Kele, on se kumma juttu ettei mitenkään saada näitä vastuuseen!!!!! 

joopa, se on tällaista ikävää... huoh

Sairasoloni onkin jo parempi

Oloni on huomattavasti parantunut , ihan äkkiseltään ja siihen on ollut suurena vaikuttimena  INKIVÄÄRÄ SHOTTI. Muutaman kulauksen johdosta alkaa vaikutus tuntua. Jep... no oikeesti puoli pulloa INGEFAER GINGER SHOT S- marketin mauste mehu hyllyltä. Kurkku kipu on melkein hävinyt. Ääni ei ole palanut paljoakaan. eli puhumatta, kirjoitellen vaan.

Mutta taas puheenaiheisiin. Sunnuntain Turun Sanomien kolumnissa vastaava päätoimittaja Kari Vainio, kirjoittaa mielenkiintoisen  huomion   Onko äänestäjillä kuluttajan suojaa ?

Vaaleihin on aikaa neljä viikkoa.Hallituksen viikon takainen ero teki selväksi ,että nyt kaikki haastavat kaikkia.Vanhustenhoito saadaan ainakin kuntoon. Sen ovat kaikki puoluejohtajat luvanneet.

Ajattelun ja vastuun ulkoistaminen on ilmeisen vapauttavaa ja siksi kovin suosittua. Medialla on vastuunsa. Kaikkia yksinkertaistuksia ei pidä hyväksyä. 

-Olisiko hyvä,jos maksettaisi vähemmän veroja ?  Mielellään, mutta oikea vastaus on silloin ei, jos vaarana on, että vanhukset jäävät hoitamatta ja nuoret kouluttamatta.

-Tai olisiko hyvä, jos ruoka maksaisi vähemmän?   Ei todellakaan, jos ruoan halpa hinta tarkoittaa, ettei sen tuottajille makseta asiallista korvausta.

-Kolmas esimerkkivoisi olla takseissa. Olisiko hyvä jos matkat olisivat halvempia ?  ei todellakaan, , jos palkkaus ja työehdot eivät kestä lähempää tarkastelua.

No nämä ovat poimintoja Kari Vainion erinomaisesta kolumnista. 

Olen aina ollut kiinnostunut ajankohtaisista asioista ja mielipide kirjoituksista. Kuten lauantain Turun Sanomien mielipiteet sivussa olevasta kirjoituksesta, joka koski taas raitsikoita, otsakkeella Tehdään raitiolinjalle soveltuvuustesti. Kirjoittajana Eero Joutsikoski.      Mutta tällä kertaa en ota kantaa, kun odotellaa uudempaa tietoa raitsikoista.

Kun kirjoitan juttuja blogiini, niin jos käytän , tai plagioin toisten kirjoittamaa, kirjoitan aina lähteen ja kirjoittajan nimen. Siis en omi toisten kirjoituksia , mutta on kiva ottaa kantaa tai muuten tuoda kiva asia esille.

Kotini on kuin `sairastupa`

Minullekkin on virus flunssa iskeytynyt. Siis en muista koska olisin ollut näin kipeä. Ruoka ei mene kurkusta alas, ei muuten maistukkaan. Kuume jyllää, nenä vuotaa ja yskittää. Koirat ovat ihmeissään. Onneksi isäntä on taas hoitokodissa en jaksaisi hoitaa häntä, hyvä kun itse pysyy jaloillaan. Tiikeri hevosta on tallin tytöt hoitaneet. Mulla on niin ikävä Tiikeriä. Se kuuluu mun päivän rutiineihin ja nyt pasmat sekaisin. Onneksi voin käydä koirien kanssa pienellä lenkillä. Tätä sairautta /virusta on kestänyt jo yli viikon, mutta sitkeästi kestän ja paranen taas ja pääsen ratsastamaan Tiikerillä.

Olen tyytyväinen

Todellakin olen tyytyväinen ja iloinen Naantalin terveys-ja sosiaalitoimiin.Olen saanut tosi paljon apua ja ohjausta omahoitajana sekä kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin, anomuksiin ja palveluihin. Erityisen tyytyväinen olen apuvälinelainaamoon, jossa sain asiallista ohjausta. Vaikka olenkin pitkänlinjan sairaanhoitaja, en  juurikaan ole  tämän kaltaisiin asioihinjoutunut  perehtymään.

Tänäänkin soittaessani hoitotarvikejakeluun isännän asioissa, niin ystävällinen hoitaja kertoi, että Intervallin hoidosta olikin jo huolehdittu isännän tarvikkeiden toimittamisesta ja kuljetus kotiinkin. Mikä parasta..tämä kaikki on maksutonta !!!Jes Näinä aikoina kiva kertoa hyviäkin asioita hoitopuolelta ja olla välillä kiitollinen hyvästä hoidosta ja kohtelusta.

Jälleen Raitsikoista puheenaihetta. Kaksikerrosbussi haastaa raitsikan

Taas on raitsikka asiaa Turun Sanomissa sunnuntai 3.3 2019 lehdessäTimo Rantalan kirjoitus 

Kyllä tämä raitiovaunu puhuttaa kansalaisia ja miksei puhuttaisi. Onhan Turussa ollut aikoja sitten Suomen toiseksi kaupungiksi Helsingin kanssa raitiovaunuja. Helsingissä vieläkin ja nythän joTampereella.

Kaunginjohtaja Minna Arven esitys on Turun kaupungin joukkoliikenneratkaisuksi raitiotietä.Toisena vaihtoehtona ollut superbussi on jäämässä taka-alalle. Olen niin Minna Arven esityksen kannalla.

Timo Rantalan ehdotus on Kaksikerrosbussit? No kun kaksikerrosbusin etuina ovat ketteryys sekä iso matkustajakapasiteetti (120) istumapaikkoja niissä on huomattavan paljon eli 80. ym. Kaksikerrosbussit ovat melko kalliit.  Just. Mitä tehdään  isolla bussilla, kun on ennakoitu Turun väkiluvuksi vuonna 2040 vajaata 209.000 ja myös raportoitu yli 65-vuotiaiden määrän olevan merkittävän suuren väkiluvusta.Joten tämä ikäluokka ei ruuhka-aikoina paljon julkisia käytä. Silloin riittää raitsikka ihan hyvin.

Tää on niin tätä

Voi hitsi sentään. Jokin aika kirjoitin rattijuopoista , kortitta ajamisesta.Nyt sitten vielä harmittelen lääkevarkaita. 

Sunnuntain Turun Sanomissa oli kirjoitus rattijuoppojen lisäksi lääkevarkaasta. Kiinitin asiaan huomiota, kun Lääkevaras oli saatu kiinni  ja poliisin kuultavaksi, niin hänet vapautettiin samana päivänä..kele. Ja eikös mitä.Varas jatkoi matkaansa Turun Nummenmäen apteekkiin. Siellä hän onnistui saamaan haltuunsa jälleen lääkkeitä uhattuaan henkilokuntaa ...sanallisesti.  Poliisipartio tavoitti miehen jälleen, ja kuljetti taas poliisiasemalle epäiltynä ryöstöstä.

VOI YHDEN KERRAN,.. tulee mieleen, et mitä sitä lääkkeitä maksamaan---hoh hoijaa.

Ja taas kuukausi vaihtui

Kevät sitten tuleepi, vaikka mittari näyttää hiukka pakkasta. Aurinko ihanasti paistaa. Kaikkea tekisi mieli tehdä, mut ei vaan saa toimeksi. Oikeesti aika menee paljolti koirien kanssa ulkoiluun ja sitten ratsastukseen. 

Isäntäkin tulee tänään kotiin. On paljon kunto kohentunut Intervalli hoidossa. Katsotaan miten toimeen tullaan. 

Tarhassa piehtarointi Tiikeri mieli puuhaa. Karva on sen näköinenkin

Taitaa kevät tulla kuitenki

Mulle kuitenki tuli mieleen, että aina tapahtuu jotain... esim. eilen olin ajatellut pestä Kerrypoika Hermeksen. Ammeessa Hermes odotti, mutta eipä tapahtunut. Lämmintä vettä ei tullut pitkästä odotuksesta huolimatta. Kävin pannuhuoneessa katsomassa ja aivan, poltin oli sammunut. Yritin käynnistää ja lähtikin käymään ja sammui. Sama toistui monesti joten lopetin, ettei poltin mene rikki. Kävin yölläkin kokeilemassa, mutta sama tulos. Aamulla soitin korjaajalle, koska taitoni ei riittänyt tähän hommaan.

Korjaaja saapuikin kohtuullisen ajan kuluttua. Lämpöä talossa oli 17 astetta. Sen verran oli vuorokaudessa pudonnut. 

Korjaaja teki samalla poltinhuollon. Juuh mutta totesi että öljytankki oli Tyhjä!! 

Sillälailla. Tankki oli täytetty lokakuun alussa., ja nyt on Helmikuun loppu. Ei muuta kun öljyä tilaamaan. Korjaajalla oli pikku tankki öljyä mukana joten ei tarvitse ensi yötä palella ja tankki täytetään huomenna. Simmottis sanoo turkulainen merimaskus.