Aika ruuhkaa Naantalin tunnelin suulla.

Tuleekohan tästä Naantalin "toriparkki"

Tiistain 21 toukotuuta Rannikkoseutu lehti kirjoitti Kuparivuoren kallion mahdollisesta kohtalosta. Ajatuksena rakentaa kallioon parkkiluola ja ehkä sen jälkeen vielä kerrostaloja vuorelle.

Kallioperätutkimukset ja luolan rakennettavuus ovat kohtuullisen kalliita. Kuka maksaa... verovelvolliset ??  Naantalin kaupunki tilasi konsultilta alustavan selvityksen 500 sadan autopaikan luolaston suunnittelusta- Toimisto laski yhden pysäköintiruudun maksavan  21 000 euroa. Koko luolan hintalapuksi muodostui 10 miljoonaa euroa. Käyttöä suunnitellaan monenmoiseen muuhunkin toimintaan, ja vuoren laelle esim.  hotelli.. heh. Olihan muitakin  suunnitelmia, kuten uusien kerrostalojen rakentaminen Uolevi Raaden kadun varsille, niiden parkkipaikoiksi asukkaille.

Vuosia sitte, tai vuosikymmeniä sitte en voinut kuvitellakkaa autotien kulkevan Kuparivuoren läpi tunnelin kautta. Mutta vuodet vierii ja aikansa kutakin. Pitää antaa kehitykselle mahdollisuuksia. Naantalin pitää kuitenkin miettiä pienenä kuntana rahoitusta, eikä tehdä niin suuria juttuja. Kuparivuorenkallio on arvoitus, ettei käy niin kuin Turun toriparkin.

 

mitäpä mietin....

Rehvakkaasti olen puolisolleni sanonut..kyllä minä pärjään..!!!

 Niimpä, ei se vaan niin helppoa ole. Ensin toi pahuksen lämmitysjärjestelmä..

En mä nyt niin hyvin pärjääkkään  ,kun  todellisuus iskee. Esimerkiksi kaikesa talon hoidossa, kuten nyt toi pannuhuoneen  ja öljyn hoitaminen. Pepulleen meni sekin.

 

Noo mulla on ihanat koirat ja mahtava hevonen, enköhän päjää.

Niin puolisoni siirretään vuodeostolta  pitkäaikaisosastolle. Tiesin ,että se on edessä...mutta siltii!!! =Olen lohduton, mutta tyytyväinen.

Naantalissa vielä toimii hoito todella hyvin ja tiedän että puolisoni saa parhaan hoidon. 

Nyt vasta kylmää onkin

No mua nyt näköjään oikein koetellaan. 

Uskokaa huviksenne... ihmettelin kun taas on niin kylmää, siis sisälläkin. 19 astetta, eikä ulkona nyt pakkasta ole. Käynti pannuhuoneessa.. ei ole totta, hiljaista kun hautausmaalla... poltin sammunut ?? Painan käynnistysnappulaa, ei mitään tapahdu, painan uudelleen ja uudelleen. Ei kännisty. Käyn katsomassa öljysäiliötä.. silla lailla! Säiliö TYHJÄ, ei milliäkään öljyä.  Ei juma, justhan se täytettiin maaliskuun alussa, siis 1500 litraa kahdessa kuukaudessa härre guud !!!

Soitto öljyhuoltomiehelle , niin luottomies. No meillä on vielä manuaali termostaatti, joka sit itsekseen kenkuili. Pitää hankkia automaati temostaatti, ettei enää näin pääse käymään. Mutta silti, ajatelkaa 750 litraa per kuukausi..huh. No huoltomiehellä oli öljyä mukanaan vähän, et viikonlopun selviän. Niin ja soitto öljyn tilaukseen. Ei niin kivaa.

 

 

Hui kylmää

Meillä mittari näyttää vain muutaman asteen lämmintä. Pitäiskö hakea talvivarusteet kaapeista, kun tuli kiireessä vietyä säilöön. Niin ja hevoselle talvi-hokkikengät jalkoihin..heh. Niin ja venekin tuotiin talvisäilytyksestä kotopihalle tuulen ja sateen ja mahdollisen räntäsateenkin armoille.. tosin, kyllähän veneet ilmoja kestävät. Pitäisi vaan päästä vähän putsaamaan se, kun menee myyntiin. En millään luopuisi "Helmestä". Meinasin jo viime kesänä myydä, pakko oli vaan vielä se säilyttää. Mutta myynti on nyt tosi asia. Puolisosta ei ole enään kippariksi, eikä lapsetkaan halua hoitaa sitä, kun puuveneessä on joka keväiset hommat, kuten lakkaukset ym.Myytävä se on hyvään kotiin nif.

 

rehellisyys maan perii.Että tämmöisiä kansanedustajia

Siis aivan uskomatonta ,että valheella ja salaillulla pääsee kansanedustajaksi. Ei muuta kun pois vaan, ei mitään puolusteluja. Moni hyvä ja ansioitunut edustaja jäi ilman paikkaa. Minähän ihmettelinkin jo tossa joku aika sitten, että miten monta tuomion saanutta on ehdolla.????

Seuraavaksi haetaan Europarlamenttiin.... huh..huh