Näin taas on päässyt käymään Uskomatonta, ettei kuriin saada näitä kuskeja. Sakot jäävät maksamatta ja matka jatkuu.

Sähköpotkulaudat: kiva juttu vai ei. Se vaan on tätä päivää. Skuutilla eli sähköpotkulaudalla on liikkuminen yhä kasvava kansainvälinen ilmiö

Skuutteja voi vuokrata kadulta Helsingissä, Espoossa, Turussa ja Tampereella.

Potkulautailu on päästötöntä liikennettä, jos Skuutien tarvitsema lataussähkö tuotetaan hiilineutraalisti. Lisäksi  Skuutin käyttöönotto on heppoa: sitä varten tarvitaan älypuhelinsovellus, joka lukee lautaan kiinitetyn koodin. Sovellus kysyy rekisteröinnin maksukortin tiedot  ja laskee minuuttitaksan sen jälkeen, kun käyttäjä on lukinnut laudan. suomessa vuokrauskäytössä olevat sähköpotkulaudat on määritelty polkupyöriin rinnastetaviksi kevyiksi sähköajoneuvoiksi, joilla pitää ajaa pyörätiellä tai ajoradalla. Enimmäisnopeus on 25 kilometriä tunnissa. Skuuti-ilmiössä kansalaisia on huolestuttanut eniten turvallisuus. Tyypillisessä turmassa eturengas osuu jalkakäytävän reunaan, tai muuhun esteeseen ja käyttäjä lentää tangon ylitse. Riskialtista on ajaa laudalla päihtyneenä.

Toinen ongelma sähköpotkulautoihin liityy se että käyttäjät jättävät niitä lojumaan minne sattuu, jalankulkijoiden tai muun liikenteen sekaan.

Ongelmat ja hyödyt punniten sähköpotkulaudat ovat tervetullut lisä kaupunkiliikenteeseen, kunhan käyttäjät oppivat pitämään järjen päässä ja ottamaan huomioon muut liikkujat. Lisää sääntelyä alalle ei tällä erää tarvita.

Näin Ilta-Sanomien pääkirjoituksessa 31.7.2019. Aikamoinen, vaikka varmaan hyväkin uudistus tähän päivään. Itse en enää rohkene kokeilla, kun jo polkupyörästäkin olen luopunut.

 

Mun kivat uimarappuset. Oikeat mamma raput. Kyllä nämä ovatkin paljon käytössä, aamuin, illoin ja joskus yölläkin. Meri on nyt niin ihanan lämmintä.

 

Mökki aika jatkuu, olen ennen juhannusta tullut mökille ja täällä se aika kuluu koirien kanssa yhdessä. Välillä kyllä on yksinäistä. Saada nähdä, meneekö Helmi vene kaupaksi. Eilen kävi pariskunta katsomassa. Tykkäsivätkin..... saa nähdä sitten.

Tuulee kovin vielä ja se puhaltaa juuri tänne rantaan.

Mamma, mä pöllytän sun tukkaasi taas. Iloitsee laitumella kun tavattiin🤩

Sateessa oli kiva uida ja sauna oli lämmin. Saunamakkarakin maistui.

Paljon on sadetta tullut, ihan tarpeeksikin. Mökillä olen viettänyt paljon aikaa. Mitä sitä kotona yksikseen. Olen saunonut ja uinut, viettänyt vapaata.

 

Tiikeri ja ystävänsä. Muut eivät osuneet kuvaan. Ruokaa on silmänkantamattomiim

Tiikeri laitumella. Tarkastelee vesivarantoja ja traktoria

Mamman Hermes Hurmaava tuli syliin, kun mamma vaan istuu tietokoneella.

Ostin lisää erivärisiä lamppuja. No ei ne nyt sopineetkaan mökin ikkunaan, on kuin jouluvalot. Pöh. Vien ne kotiin ja jouluna sitten ikkunaa tai johonkin.

Meillä on niin mahtava Omaishoitaja porukka. Tiemme toinen toisiamme ja olemme yhdessä kerran viikossa ,kertoilleen miten jokaisen viikko on sujunut. Nyt kesällä pidetään taukoa, vaikka näitä Jazz konsertteja ollaan pidetty. Odotan kovasti elokuuta ja yhteistä tapaamista

 

 

 

 

 

Kiva Tuula Kuitusen Jazz hetki orkestereineen Naantali puistossa.

Voihan ärsytystä:)) 

Luin Rannikkoseudusta Susanna Palmin kolumnin. Voi jeere, mutta todella hyvon kirjoitettu ja sopii tähän päivään: Mikään ikinä koskaan ärsytä. 

Otteita:

 

Moporalli kaduilla ärsyttää. Pysyisivät sisällä poissa ihmisten ilmoilta päristelemästä. Pleikkaria sisällä pelaavat nuoret ärsyttävät. Menisivät ulos tapaamaan kavereita. 

Taivaalla paahtava aurinko ärsyttää. Silmiin sattuu, hiki valuu ja aurinkolasit ovat taas hukassa. Voisi se sade tulla joskus illalla, ettei tarvitse kalliilla vesijohtovedellä kukkia kastella. Ärsyttää kun sataa jo kolmatta päivää peräkkäin, tuulee ja on kylmää. Tätä on tämä Suomen kesä. 

Ärsyttää, kun kukaan ei enää puhu toisilleen, eikä taloyhtiöissä asukkaatkaan tervehdi toisiaan. Miten ärsyttävää onkaan se, kun kaupan kassa tai joku tuntematon vastaantulija tervehtii. Mitä ne nyt noin ärsyttävän tuttavalliseksi alkavat. 

Tämä ärsyttävän hauska kirjoitus on kokonaan Susanna Palm'in ja lisää on Rannikkoseutu tiistai kesäkuun 18. 2019

Edellisen vuoden Juhannus kuva

Juhannusta odotellessa, on toi Helmi veneen kuva edelliseltä kesältä. Viime kesänä se ei ollut vedessä. En sitä millään saanu pistettyä myyntiin, mutta tänä vuonna se on edessä. Poissa silmistä poissa sydämestä..niinhän sanotaan.

Pihaa on haravoitu noista iankaikkisista männyn kävyistä. Nyt menen mökille laittamaan kuntoon paikkoja. Tänä vuonna on mahdollisuus olla mökillä enemän, kun puoliso on hoitokodissa.Kiva olisi hänenkin olla mökillä, mutta maasto on niin kallioista, että pystyssä pysyminen on vaikeaa, suorastaan mahdotonta.

Koirat Mike, Judi ja Hermes voivat kirmailla ja uida halutessaan. Rantaa pitäävahtia ja Sorsat pois ajaa haukkumalla.

Tulihan oikein kesäilma. Nurmikko ja voikukat valtoimenaan. Välillä on ollut kova sade, kuten yhtenä yönä heräsin kovaan sateen rapinaan. Menin parvekkeelle katsomaan. Olikin välillä kova sade ja taas hetken hiljaisuus. Tätä jatkui koko yön aamuun asti ja päivällä paistoi aurinko.

Nurmikko odottaa leikkuuta ja leikkaaja.

Tälle puulle kävi kurjasti viime kesänä..kuoli. Nyt tuunattuna on kukkapuuna.