mun Tiikeri

Tänäänkin

Jep!  Tänään taas Tiikeri hepan selkään. Voi miten ihanalta oli tuntea oma "muhku" alla. Tätiratsastajat nimittivä Tiikeriä muhkuksi, kun laitoin kuvan ja kerroin uusien kenkien laitosta. Tiikerillä on aika muhkea talvikarva, niin hän on sitten mamman muhku. Pikku hiljaa ratsastan ja varon innostumasta, kun on todella pari kuukautta aikaa kun tulin lennokkasti alas suoraan seljälleni jäiseen tiehen. no nyt olen mukavasti kuntoutunut, vaikka ratsastuksen jälkeen paikat ovat vielä kipeytyneet. Mut mitä välii kun vaan pääsen selkään ja menoks. Mamman ihana muhku.

Vihdoinkin...

Totta se on ....Minä olin RATSASTAMASSA ihanalla omalla Tiikerilläni eilen. 

Puolitoista kuukautta meni toipumiseen. Kävelykin sujuu ja koirien ulkoiluttaminenkin, niin ja nyt ratsastaminen, tosin varovaisesti vielä. Tiikeri oli niin hämillään, kun mamma laittoi satulan selkään. Kentällä Tiikeri asettui jakkaran viereen ja odotti että pääsin selkään. Voi sitä ihanuutta olla taas yhdessä.

Aika tulee niin hismkatin pitkäksi.. huoh

En oikeastaan muista koska olisin seuranut televisiota päivittäin. Voihan ihme, miten paljon tulee uusintoja vaikken aikaisemmin ole niitä seuranutkaan. Nyt kyllä olen ihan riittämiin.

Olen vähän niinkuin pakollisesti joutunut otta maan rauhallisesti. Aikaisemmin kerroin noin kuukausi sitten tapahtuneesta haaverista hevoseni kanssa pudottuani sen selästä. Tässä iässä ei tota notkeutta eikä tasapainoa ole enää niin paljon, etteikö jotain voi sattuakkin. Ristiselkä ja reidet kipeytyivät, mutta ei murtumia kumminkaan. Kävely on kyllä vähän vaivaloista, mutta sitkeästi köpöttelen koirieni kanssa. Ovathan ne ihmeissään mammam kulkemisesta, kun eivät pääse kunnolla liikkumaan. Olenkin käyttänyt paikkakunnan koirapuistoja hyväksi, jolloin pääsevät oikein juoksemaan ja riehumaankin.

Pirullisinta tässä on että aika tulee pitkäksi ja yksinäiseksi, eikä siivominen oikein onnistu. Onneksi mulla on "varsi imuri" jonka kanssa voin koirien hiekat, ym siistitä lattialta. Niin ja puolison kuntopyörä, sillä poljenkin ahkerasti. Juu ja autolla ajaminenkin onnistuu, on automaatti. Mutta kaikenlainen osallistuminen esim. teatteriin ja elokuviin on vaikeeta pitkällisestä istumisesta johtuen, puolison luona hoitokodissa käyminen onnistuu pehmustettujen tuolien ansiosta. 

Kaikista eniten odotan Tiikeri hevoseni selkään pääsyä ja muutenkin hoitamista.  onneksi on ihana tyttö hoitamassa ja liikuttamassa ja molemmat tykkäävät toisistaan.

Toinen tärkeä asia on koirieni Miken Judin ja Hermeksen turkkien hoitaminen: pesu ja trimmaus, harjaaminen kyl onnistuu. Monta asiaa olis edessä, mutta taidan kyllä parantaa itseni rauhassa.   Eikun telkkaria seuraamaan...hih.

Että näin taas meillä.

Ollaanpas nyt varovaisia ... Kortti voi lähteä, joten pidetään tiukasti se plakkarissa ja ollaan huolellisia.

Mitenkähän Tallipuistolle lopulta käy??

Valtavassa palautessa määrässä on vahvoja ilmaisuja luettavissa muistutuksista kaavan muutos ehdotukseen kerrotaan Rannikkosetu perjantain 3.1 lehdessä Mika Peltotalon kertomana.

Yhdessäkään palautteessa ei oteta kantaa muutosehdotuksen puolesta.DNA Oyj. TUKES, Varsinais-Suomen Maakuntamuseo ja Varsinais-Suomen Liitto ilmoittavat neutraalisti, ettei niillä ole huomautettavaa.  Ely kaipaa tarkennuksia ja selvennyksiä.

Voihan hyssykät, niinhän tämä etenee kun tunnin juna homma tai turun raitsikat. 

Mikko Haapala sanoo, että kaupat kuuluva muualle kuin metsään. Hänen mielestään on tekeillä suuri virhe!!!!

Pimeätä vieläkin, valoisampaa odotellessa.

Mulla on niin tyhjää ja pimeää, valon pilkahdusta odotan. Yksinäisyydessä huomaan, ettei televisiosta tule kuin uusintoja, ja taas uusintoja.... höh

Keppien( kyynärsauvojen) kanssa en osaa kutoa enkä virkata. voi kele .. sentään. En muutenkaan ole sen sortn käsityöläinen. Hevoseni selkään kaipaan. niin kaipaan.

Mut odotellaan, kyllä minä vielä.. kopoti.

Joulun odotusta

Kyllä Joulu tulee, vaikka ilmoista ei voisi uskoa tällaisessa mustassa kelissä. Lunta taitaa olla turha odottaa.. Jouluvaloja on kuitenkin paljon ja sehän tuo tunnelmaa.

Mihin kaikkeen älypuhelimet kykenee.

Kuunteleeko Google puhelintasi tai joku ?? 

Kun olet käynyt kaupassa esim, S -marketissa  K- marketissa tai jossain muussa kaupassa, niin puhelin viestiin tulee kysymys: mitä pidit kaupasta, kerro miten palvelimme ym. Jos katsot jotain tuotetta netistä, mainoksia puhelimellasi, niin pian alkaa tulla tuote esittelyä sähköpostiisi, tai viesteihin. Jos käyt jossain teatterissa, syömässä tai leffassa niin sama juttu, eli kysytään mitä pidit...jestas... Kuka meitä seuraa?

Lisää kiertoliittymiä

Naantali suunnittelee uusia kiertoliittymiä. En tiedä miten se helpottaa Naantalin liikennettä. Tällä hetkellä esim itselläni on tallimatkalla viisi kiertoliittymää Maskuun päin. Ja arvatkaa osaavatko autoilijat ajaa niissä. Milloin suuntavilkun käyttöä ei osata, ymmärretä, tai ollaan välinpitämättömiä. Mikä ihme siinä on ettei millään ymmärretä, että liittymässä jo olevalla on ns. ajo- oikeus ja muilla väistämis velvollisuus. Ei tungeta väliin. Ja liittymästä poistuttaessa näytetään suuntavilkulla poistuvaan suuntaan. Ja sitten malttia.

 

Matka Lauttasaareen

Matkasin Helsingin Lauttasaareen. Oli kutsuttu tyttärentyttären syntymäpäiville. 

Matkasin autollani Mermaskusta, jota poikani ajoi. Moottoritie oli mulle tuttu jo opiskeluajoilta, kun matkasin viikonloppuisin edestakaisin Espoo Merimasku. Helsinki on muutenkin tuttu jo lapsuudesta asuessani mummon luona kesäisin.

Nyt pitkästä aikaa taas moottoritiellä ei niin kivaa, kun maisemia ei nähnyt juurikaan. Tien reunoihin oli rakennettu ns. meluvallit, joko sementti seinät tai jotain pleksi muovia. Ennen oli kiva katsella ajaessa peltoja, taloja ja muutenkin paikkoja, jotka alkoivat tuntua tutuilta ja tiesi missä kohtaa mennään. 

Moottoritie on yhtä pötköä joka johtaa monen tunnelin läpi. Noo onhan se suora ja nopea tie Helsinkiin. Monet ajavat työmatkoja tai käyvät usein Helsingissä, niin varmaan tarpeellinenkin .

Tunnin junaa odottaessa.......

Pimeää on ja kynttilät valaisee.

Pimeys alkaa jo kuuden paikkeilla. Sitten tekee mieli  sytyttää jo kynttilät. 

Mutta valoisuudesta puheen ollen katselin sähkölaskua, joka oli  mökin laskutus. No ei se iso ollut. Mutta kun ne laskuttaa koko vuoden ja todellisuudessa käyttö on vaan noin neljä kuukautta vuodessa. Ja lasku tulee monta kertaa vuodessa. Ei hyvältä näytä sähkön siirrotkaan. Mä en vaan ymmärrä tota siirtohommaa?? Siis kun maksu on eri hintainen paikkakunnasta riippuen. Esim. Naantalissa kun, jos asut Särkänsillan Luonnonmaan puolella, on siirto puolet halvempaa, kuin Särkänsillan Rymättylän puolella...revi siitä sitten.

Soitinkin Energiayhtiön ja hih hih niitä selityksiä. Olisi mieli tehnyt äänittää ne jutut, mutta eivät he niille mitään voi. Tää vaan on niin "lakien" ja yhtiöiden rahastus jutut.  Että kynttilöitä polttamaan ja valaisemaan niin kauan , kunnes keksivät Steariinin ja Talin verotuksen.

Taas tuli leivottua hoitokodin asukkaille pellillinen tämmöisiä pullia. Puoliso ja muut olivat tyytyväisiä.

Naantalin Tallinpuiston väkisin kauppoja, vaikka tieasiat eivät ole kunnossa, eikä rahoitusalan. Simmottis

Mikään ei ole niin varmaa, kuin epävarma...just

Vielä Naantalista

Kovasti Naantalilaisia puhuttaa Tallinpuiston kohtalo. Siihen on suunnitteila uusi kauppa/ marketti. Ruonan  alueella on jo Ukko-Pekka ja Lidl päivittäis tavarakaupat joiden välissä on vain Ruonan yhdystie. Naantalilaiset ovat lähettäneet kaupungille monien ihmisten allekirjoittamat anomuksen, ettei Tallinpuistoa tuhottaisi.

Rannikkoseutu lehti kirjoittaa 20.9 .2019  Tallipuisto suunnitelmalla kolaus.  Ruonan yhdystienn asemakaava muutoksen eteneminen pysähtyi maanantaina kaupunginhallituksen konsernijaostossa. Muutos sisältää Tallinpuiston pienentämiseen, koska puistosta leikattaisiin osa kauppaa varten.

Lähiasukkaat ovat vastustaneet voimakkaasti uuden kaupan tuloa heidän melkein takapihalleen. Nytkin on jo kaksi kauppaa parinsadan metrin alueella.    Tämä on niin taas tätä, kaikki vaan pois tieltä, kuten esim. Muumimaailman laajennus Kailon saaressa. Unohdetaan ihmisten viihtyvyys.

Mietteitä

Juu, nyt mietityttää rahan kulutus ja sen riittävyys. Oikein kauhistuin elokuun kauppalasku, siis mun ruokalasku oli lähes 500€.....!!!  Mihin ihmeessä sain kulumaan niin paljon. No yksikseen kun syö, niin tuli ostettua valmiita salaatteja, pitzaa, grillattuja muita juttuja. Ym. Huh.   Kun eläkeläisenä mun suurimmat menot on tietenkin Tiikerin tallivuokra ja melko uuden auton velka...     Kolmen koiran ruoka menot ..heh. Mutta syyskuussa tähän asti ruokaan ei ole mennyt satastakaan... jee se järkistyminen ruuan suhteen ja pakastinkin  on poikaa. Ja onhan mulla aikaa valmistaa sapuskat, kun vaan viitsii. Näitä funteerasin.