kivoja ihmistyyppejä

Meitä on moneksi,,, juuh! Sen kuuli siitä, melkein jokainen valitti kuumuutta toiset taas paahtoivat auringossa. Parhaimmillaan voidaan  vajaan neljän kuukauden kuluttua kaivaa lapio esiin. Ja taas kirotaan. Jos ei ole lunta, niin kylmyyttä ja huonosti aurattuja teitä.

Ihmisten käyttäytymistä eri tilanteissa on hauska seurata. Voi todeta, olemme laumaeläimiä. Kaupan kassoillakin ihminen hakeutuu siihen pisimpään jonoon. Ja jaksaa valittaa, kun jono ei vedä. 

Kassalla maksamassa on sitten on se ihmistyyppi, joka kaivaa ja lopulta kaataa kolikkopussin kassalle. Yleensä loppusummasta puutuu jokunen kymmenen senttiä. Nooo sitten vaan pankkikortilla maksamaan ja tietysti tunnusluku  on unohtunut.

Harmistuneena hermonsa menettänyt jonottaja siirtyykin toiselle kassalle. Siellä on melkein sama tapahtumaketju. Kassajonossa on koko epidemia.ajan esiintynyt sellainen  ihmistyyppi, jonka on pakko kiilautua lähes olkapäähän kiinni.

Autoillessa voi panna merkille semmoiset ihmistyypit. Heidät tunnistaa ajotavasta.

Jos maantiellä on pitkä autojono, keulassa varmasti on se viittäkymppiä ajava kuski, joka ei periaatteessa päästä ohi

Moottoritiellä taas ajaa kolme eri rotua, jotka kuuluvat herraskansaan. Yksi ajaa Bemaria, yksi Mersua ja yksi Audia. Heitä eivät koske nopeusrajoitukset.  Mä niin tunnistan itseni, vaikkei mulla ole minkään näistä merkkistä autoa. Muutenkin menen mielelläni ostoksieni kanssa pikakassalle, se tapahtuu nopeasti jonottamatta, vain tuotteet näyttämällä koneeseen ja kone hyväksyy, sen jälkeen vilauttamalla pankkikorttia laitteeseen, ja hups kaikki  valmista. Hyvä digiaika.... hm Tämän kirjoituksen, joka oli niin hyvä ja joistakin kohtaa tunnistin itseni, olen plagioinut  Juhani Vallin kirjoituksesta  Rannikkoseutu lehden kolumnista 16.7-21.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyt on KUUMAA

Koirakin menivät kastelemaan, mamman kermapeput Judi ja Hermes

Minäkin olen uinut jo niin paljon, että kohta on suomut mahassa tai ainakin eväät. Muuten kivaa, mutta kukkien kasteleminen kotona ja mökillä alkaa jo riittämään. Kauhiat vesilaskut varmaan, kun vesi tynnyrissä ei ole kasteluvettä.  No ei ole mökillään, mut ei ole vesijohtoakaan. Mutta meressä uima vettä vielä riittää.

Koiria ei voi autoon ollenkaan ottaa, vaikka on ilmastointi, mutta jos pysäköit hetkeksi asioille mennessä, niin auto on hetkessä pirun kuuma ja koirille voi käydä huonosti. Onneksi odottavat kiltisti kotona.

Tiikeri hevonenkin on tuotava välillä talliin viilenemään, koska tarhassa on myös tosi kuumaa. Jää myös yöksi sisälle. Katsotaan kun kohta pitäisi laitumelle siirtyä paarmojen ja muiden ötököiden kiusattavaksi. No mamma laittaa ötökkä "myrkkyä"  kyllä se selviää. HM. Että tämmöistä kesää... Ja kun sadetta saadaan, niin sata varmasti sitten sataa joka päivä....... Mutta näillä mennään.

Yksinäinen joutsen kävi tervehtimässä minua yksinäistä mökillä

Timo ja tuli Tiikeriä katsomaan. Molemmilla tapaaminen herkkää.

Nyt on ajatukset vähän hukassa

Meni vappu hujauksessa, niin ja juhannuskin . Mutta mulla sitä sattuu kaikkiaan harmia. Toukokuussa löysin ihanan asunnon, lainaakin sain. Mitä tekijään pankki. Meni kaupan teko päivänä perumaan puolituntia ennen kaupanteko hetkeä ihan itsekseen ilman lupaa  koko homman. Ilmoitti vaan puhelimitse asiasta. Myyjä ja kiinteistövälittäjä olivat ihmeissään. Että näinkin voi tietty pankki toimia. Tein tietenkin pankille reklamaation.....Pankki ei voi myöntää tökkeröä toimintaansa, vaan keksivät mitä ihmeellisiä verukkeita. Eivät osaa tai tiedä kuka teki mitä, siis vastausta en ole saanut. No he kyllä joutuvat vastuuseen vahingon teosta. Ja pankki on Turun seudun ....

Olen saanut asiasta eri yhteisöstä myönteistä palautetta. 

Olkaa varovaisia asioidessa pankissa. Itse olin niin innoissani ja melkein jo suunnittelin kalustamista uuteen asuntoon. No malttia olisi pitänyt olla, mutta pankin tökeröä käytöstä en hyväksy. No katsellaan ja kuullaan.

Non niin Vappuaatto, tulihan se

Kovasti on luvattu kylmää ilmaa, mutta nyt ainakin päivällä aurinko paistaa, hyvä niin.

Vappujuhlia ei vissiin missään juhlita, ainakaan julkisesti Tulikin mieleeni joskus lukeneena ajatuksia: Mihin on kodikkuus kadonnut.... Miksi tuijotetaan televisiota tuntikausia,  nykyään älylaitteita? Eikö äiti enää kerrontaan satuja iltaisin?  Eikö isä enää osakkaan mitään mitä voisi opettaa pojilleen?   Eikö rappukäytävässä leijailevat pullan tuoksu tulekaan meiltä? Missä on mummo joka kutoi keinutuolissa , eikö meillä keitetäkkään mansikkahilloa?  Onko vaari lähtenyt tansseihin?  Kuka nyt kertoo vanhoista ajoista?   Miksi kellarissamme ei ole enää hillopurkkeja?   Pakastin vain huokaa kylmyyttä.    Tämä jutun olen osaksi plagioinut nimimerkiltä "kotihiiri"

Nyt vapun aattona katsellesani ikkunasta ulos keittiön pöydän ääressä ja kuinkas muuten kahvia juodessa mietin omaa vapun kulkua...no koirien kanssa lenkkeilen ja tallille meno hevoseni luo. Huomenna menen puolisoni luo hoivakoti vierailulle. Simmottis taas.

Vappua odotellaan

Ai hurjaa, kun aika menee silti tosi nopeasti, vaikka itsekseni torpassani oleskelen  koirien kanssa. Mutta pihaa en ole saanut vielä haravoitua. Eikä ole mitään tekosyytäkään, kun lumetkin on sulaneet. Juuh ei kai muuta kun tuulen heittämät oksat keräämään  ja muitakin roskia siivoomaan. Jonkun verran tien varsilla ja linja-auto pysäkin vierustoilla on maskeja maahan viskottu. Niin no ei se mun pihan haravoimiseen kuulu. Taas lipesin omasta siivous työstä. 😆