Non niin Vappuaatto, tulihan se

Kovasti on luvattu kylmää ilmaa, mutta nyt ainakin päivällä aurinko paistaa, hyvä niin.

Vappujuhlia ei vissiin missään juhlita, ainakaan julkisesti Tulikin mieleeni joskus lukeneena ajatuksia: Mihin on kodikkuus kadonnut.... Miksi tuijotetaan televisiota tuntikausia,  nykyään älylaitteita? Eikö äiti enää kerrontaan satuja iltaisin?  Eikö isä enää osakkaan mitään mitä voisi opettaa pojilleen?   Eikö rappukäytävässä leijailevat pullan tuoksu tulekaan meiltä? Missä on mummo joka kutoi keinutuolissa , eikö meillä keitetäkkään mansikkahilloa?  Onko vaari lähtenyt tansseihin?  Kuka nyt kertoo vanhoista ajoista?   Miksi kellarissamme ei ole enää hillopurkkeja?   Pakastin vain huokaa kylmyyttä.    Tämä jutun olen osaksi plagioinut nimimerkiltä "kotihiiri"

Nyt vapun aattona katsellesani ikkunasta ulos keittiön pöydän ääressä ja kuinkas muuten kahvia juodessa mietin omaa vapun kulkua...no koirien kanssa lenkkeilen ja tallille meno hevoseni luo. Huomenna menen puolisoni luo hoivakoti vierailulle. Simmottis taas.

Vappua odotellaan

Ai hurjaa, kun aika menee silti tosi nopeasti, vaikka itsekseni torpassani oleskelen  koirien kanssa. Mutta pihaa en ole saanut vielä haravoitua. Eikä ole mitään tekosyytäkään, kun lumetkin on sulaneet. Juuh ei kai muuta kun tuulen heittämät oksat keräämään  ja muitakin roskia siivoomaan. Jonkun verran tien varsilla ja linja-auto pysäkin vierustoilla on maskeja maahan viskottu. Niin no ei se mun pihan haravoimiseen kuulu. Taas lipesin omasta siivous työstä. 😆