Pakkaa päivän juttua

Eilen pikku pentu Roi sai penturokotuksen. Oli niin reipas ja iloinen.

Aurinkoinen kiva ilma

Olen tekstikappale. Klikkaa tästä lisätäksesi oman tekstisi ja muokataksesi minua. Voit kertoa tässä vierailijoillesi tarinasi ja vähän enemmän itsestäsi.

Uutta elämää

Näin meitä taas ohjataan yksinäisyyteen

Naantalissa testataan etäkuntoutusta

Mihin meidän palvelut häviävät. Naantalin kotihoidossa ja  ja päivätoimnnoissa on aloitettu etäkuntoutus kokeilu. Hah !

Asia saattaa olla jotenkin toimiva, mutta vanhukselta viedään mahdollisuus  kohdata muita vanhuksia ja päästä toimimaan nimen omaan asunnon ulkopuolelle. Yhdessä tekeminen ja  muiden kanssa on tärkeää koska viettävät paljon aikaa yksinään.

Samoin nyt saariston kotihoidossa uutta teknologiaa, kokeilussa LÄÄKEAUTOMAATTI.  Siis asiakas saa lääkkeet  automaattisesti kiipoissa jotka tulee automaatista ja ilmoittaa automaattisesti puheäänellä ja valaisemalla kipon. Asiakkaan ei tarvitse muuta kuin ottaa kiposta  lääkkeen. Mutta mitä sitten , hän ei näe hoitajaa, joka ennen kävi antamassa lääkkeen.. Taas ihminen on yksin, niin yksin.  Että näin tänä päivänä. En halua vanhentua ja jäädä entistä yksinäisemmäksi.

Nämä kirjoitukset olen plagioinut Nasta 3/2021 lehdestä.

 

 

 

 

Ennen sai palvelua, nyt teemme itse ilmaistöitä

Nuorempi sukupolvi ei tiedäkään, että nykyisin meidät pistetään tekemään sellaisia töitä, joissa meitä ennen palveltiin.

Nykyisin teemme nöyrästi itse kaiken sen työn, minkä ennen suoritti siihen palkattu työntekijä. 

Jos ostamme kaupasta jonkun tuotteen, vaikka kirjahyllyn on meidän se itse koottava,  Ennen tuote oli valmiiksi koottuna.

Elintarvikekaupoista puhumattakaan; etsit itse tavarat ja jos ne löydät punnitsee, lastaat kärryt ja nostat tavarat hihnalle_ kukahan taas teki työn. Teemme ilmaistyötä myös baareissa, ruokaloissa, joissa on noutopöytä systeemi. Viet kiltisti tarjottimen telineeseen, lajittelee veitset ja haarukat niihin varattuihin astioihin, putsaat jätteet niille varattuun astiaan.

VR pakottaa sakkonsa uhalla palvelemaan itseään. Se on varustanut asemat peltisillä pömpeleillä, jos juna siinä vielä pysähtyy. Aikoinaan saattoi vielä ostaa junasta lipun, nyt sekin on mahdottomuus. Tosin on mahdollisuus varata junaan liput netistä kenellä netti on.

Pankit aikanaan päättelivät asiakkaiden vain likaavan lattioita ja pääsivät niistäkin eroon kun asiakas pistettiin itse töihin ja rahannosto pankin ulkopuolelle automaateille . Laskut maksetaan kotona tietokoneella. 

Huoltoasemalla tankataan itse, kun ennen sai palvelua öljyjen katsomisen ja renkaiden ilmanpaineiden tarkastuksen. Nyt huoltoasemat ovat kahvi ja ruoka paikoiksi. Ja Kylmäasemiksi.

Kirjoitus on pääasiassa Taisto Leivon kolumnista  Turun Sanomista 19/2021

Nyt polkemaan, uusi ostos

Uuden ostoksen myötä aika kuluu paremmin, kun en autoakaan voi vielä ajaa ton silmäleikkauksen takia. En olevielä pakkausta avannut, koska poika saa sen koota, näyttää olevan muutamia osia pakkauksen sisällä. Juu lapsityövoiman käyttö on tässä tapauksessa sallittua.

On minulla kuntopyöräkin, mutta se  on yläkerrassa, niin eipä sitä viitsi siellä käydä polkemassa. Tämän uuden voi asettaa lattialle sohvan eteen televisota katsellessa ja polkea samassa. Tai laittaa pöydälle ja veivata voimistellen käsivarsia. Näppärää, eikö totta. No katsotaan kun poika tulee kokoamaan sen, niin sitten ...

Tällaiset "rillit" sain TYKS 'in silmäosastolta.

Kaihileikkauksessa

Kaihileikkaus kutsu tuli todella yllättävän nopeasti. Soitto tuli aamulla tyksin silmäosastolta  ja kysyttiin sopisiko tulla parin tunnin  nyt varoitus ajalla  leikkaukseen. No tottakai sopi. Nopeesti koirat pissalla käymään ja sitten menoksi.  Tyttäreni mies tuli hakemaan vieden silmäosastolle jossa tyttäreni valmisti leikkaukseen.

Siis niin hieno juttu, että pääsin peruutus paikalle, toiselle ei ollut sopinut niin nopea lähtö.

No leikkaus pöydälle ja mukava mies lääkäri aloitti .

Molemmat silmät leikattiin onnistuneesti ja maailma näyttää valoisalta. Nyt vaan en saa nostaa en kantaa mitään yli 5 kg painavampaa. Pitää varoa pölyä,  karvoja turvetta ym joten en voi harjata koiriani Judia ja Hermestä enkä myöskään ihanaa SuomopoikaTiikeri hevostani.

Niin ja vielä... Ajokieltokin muutamiksi  päiviksi.  Mutta olen kuitenkin hyvillni päästessäni nopeasti toimenpiteeseen.

Myöhemmin menen vielä luomien  korjaus leikkaukseen. Simmottis tällä kertaa.

Yksinäinen joutsen tervehtimässä

Niin paljon luopumisia

Luin Turun Sanomien Lauantain Extrasta kolumnin, jossa kerrottiin Tavarataivaasta, Ruut Honkasen juttu, ja jäin miettimään miten paljon minullakin on tavaroita joista olen luopunut aikojen saatossa. Myyntiin on mennyt polkupyörä, vaikka tykkäsin pyöräillä. Samoin meni Moposkootteri. Vitsit miten kivaa oli huristella Skootterilla pitkin raittia vauhdilla. Välillä tallille, välillä mökille. No luovuttava näistä oli kun iän myötä alkoi "kiertohuimaus"  välillä vaivata  Sitten myytiin ihana moottori vene, sitä kaipaan vieläkin.  

Puoliso sairauden takia siirtyi hoitokotiin,  tyhjäksi jäi talo kun vanhin koirammekin kuoli, valtava menetys.  Kaksi nuorempaa koiraa olivat niin ihmeissään menetettyään johtajansa.

Seuraavaksi alkoi huonekalujen vähennys. Ensin meni myyntiin iso kuuden hengen ruokapöytä. Mitäpä minä isolla pöydällä teen, kun ei kaffevieraita ennää käynyt. Sitten iso nahkasohva, kun ei enää istujiakaan käynyt. Kaikki menivät hyvin kaupaksi.  Kerrykoirat Judi ja Hermes olivat hukassa, ensin lähti puoliso ja vanha Mike koira ja  sitten huonekalut. On heillä ollut totuttelemista. Tosin pääsevät välillä puolisoa katsomaan hoitokotiin.

Näin elämä heittelee...Nyt on ajatuksena luopua omakotitalosta, mitäpä minä täällä yksikseni. Pihan hoito, niin kiva, mutta voimat eivät riitä enää touhuamiseen. Mutta katsotaan, miten asiat taas etenee ... Eiköhän mullekin joku pienrmpi koti löydy. Näin vaan taakse paljon jää.

Kesä tulee, eikä mitään voida

Sateiden jälkeen tulee tietenkin kauhean kuumaa ja välillä oikein paahdetta. Nii mitä välii, kun nyt tuntuu kaikki menevän päin "peppua/ pers" tai simmottis .

 

 

 

Luottamus pankkiin mennyt

Kaikki rahalaitokset tarjoavat erikoisen hyvää  lainaa, jota on edullista maksaa takaisin vuosikymmeniä ..huh

Niin sanottu omapankkini teki kurjan epärehellisen tempun..Ensin pyytämäni laina, jolla piti rahoittaa uusi asuntoni oli hyväksytty ja vakuudetkin tarkastettu, niin päivää ennen , alkoi pankin toimihenkilö vinkumaan, että kyllä sinun täytyy perua kauppa. No tietenkin kieltäydyin. Seuraava päivä oli sovittu asunnon myyjän ja kiinteistövälittäjän kanssa kaupan allekirjoitus ym-   Mitä tekikään pankki.. peruivat tapaamisen  myyjän ja kiinteistövälittäjn kanssa ja minulle ilmoitettiin ettei aikaa ole kaupan vahvistamiseen puhelimitse  autoon, kun olin jo matkalla tapaamiseen. 

 

Miten pankki voi perua mun asiointini. Pyysin  asallistapaperia luotosta.... viikon kuluttua tuli vastaus etteivät mun takuut ja rahat riittäneet..... he  mulla on velaton omakotitalo, eikä muita lainoja, kun autolainaa enään puolitoista vuotta.

Tämän pankin kanssa en enää neuvottele ja uudet tuulet puhaltavat-

Mulla on lorvi hetki

Todellakin olen niin lorvi tunnelmassa. En viitti mennä haravoimaan, en kaivamaan niitä ikuisia kiviä ja laattoja ym.

Illalla mua kyllä harmittaa kun en ole tehnyt mitään , vaan torkkunut  katsellen telkkaria silmät sirrillään. Juu koiratkin torkkuu.

Ei maar mä lähden kohta tallille kun kellokin on just neljä. Huomenna sit haravoida... kai

 

Tiikerin kanssa Vapun päivän viettoa

Tiikerin kanssa kivaa, mutta tää blogin ohjelma on niin hanurista. Täytyy miettiä saittia

Vappu meni mukavasti Tiikerin kanssa ratsastaessa ja muutenkin touhutessa ja kello meni hurjan nopeasti, aina oli ilta jo pitkällä kotiutuessani.

Somen sekoittamaa

Sosiaalinen media on välillä väärin käytettynä vaarallinen päätöksentekijöille. Lemun Urheilutalon ja muita hyvinvointitiloja kuulemma uhkasi purkaminen tai sitten taas ei. Tai sitten joku haluaa tahallaan saada some keskustelun asiasta vireille 

 

Tämä oli pieni pätkä some sekoitusta Seutusanomien kuntapäättäjä kirjoituksesta.  Saman tapainen kirjoitus oli myös somessa jossa  Raision kaupungin virkäeläinlääkärin toimet lopetetaan.Jolloin  somessa alkoi somessa kova allekirjoituksen keräys Raision kaupungin Eläinklinikan lakkauttamisen vastustaminen.

Rannikkoseutu lehdessä oli kirjoitus, ettei lakkauttaminen ole ollut esillä missään kokouksessa. Muuten sama juttu oli myös kaksi vuotta sitten. Näin nyky some vaikuttaa.

 

 

k

 

Ystäväni maalaama kuva Tiikeri hevosestani

Tiikerin harjan letitys . Hoitaja tytön käsialaa.

Voihan vitsi tai jotain

Mietin tässä ilta myöhään et miten toi korona minun kohdalla vaikuttaa. Ehkä ei sen kummemmin, paitsi ei onnistu jumppa kavereiden tapaaminen. Samoin myös viikoittainen uimassa käyminen uimahallissa.No voin mennä mökille uimaan. vesi on vielä kylmää.

Minulla on kyllä asiat melko hyvin sillä kävelen pitkiä lenkkejä koirieni Judin ja Hermeksen kanssa.  Sitten käyn usein puolisoni luona jutustelemassa. Niin ja käyn Tiikeri hevoseni kanssa välillä ratsastamassa ,välillä juoksen sen kanssa kentällä ja mamman kultaturpa hörisee ja välillä  pyyhkäisee turvallaan pehmeästi poskeani.

Mutta koti tuntuu tyhjältä ilman puolisoani (54v) vuoden yhteisen taipaleen jälkeen. Mutta näillä mennään  Ja koronan jälkeen hän voi taas tulla kotona käymään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesärenkaiden vaihto

Vähän on kiirus  vaihtaa kesärenkaisiin. Mulla on niin sanotussa rengashotellissa  renkaat, eli nyt on talvikumit alla ja kesärenkaat hotellissa. Palvelu on nopeaa ja ystävällistä mutta todella kallista. Nyt kuitenkin pitää vielä tämän kerran mennä ja vaihdattaa renkaat, samalla pyydän talvirenkaani  ja pakkaamaan autoni takapenkille, koska takaluukussa on veräjä koirani varten eikä sinne voi pakata renkaita .Noo katsotaan miten tästä eteenpäin ja koska saan ajan renkaiden vaihtoon. Simmottis.

Uusi keittiön jakkara piti hankkia, että uskaltaa kurkoittaa vaikka verhoja ripustamaan tai ylähyllyille tavaraa laittamaan.

Jos sitten Oikein vanhana tämmöinen

Tiikeri ihmettelee.. kukas tuolla on peilissä

Tämä nyt on taas tätä. edes blogi ei toimi

Mä en ala, mikään ei pysy kädessä ja kaikki putoo kun on mämmi sormet. Television kaukosäädinkin on kadonnut.Ei löydy mistään, edes jääkääpistakaan tai pakastimesta. Ei millään viittis nousta koko ajan vaihtamaan kanavaa, vaikka siinä kohtaa jumppa oliskin hyväksi. Nousis monta kertaa sohvalta ylös. hih

No tuumasta toimeen, kävin Motonetista ostamassa uuden kaukosäätimen. Ja kuinkas ollakkaan tämä mämmikoura onnistui säätämään kaikki kohdilleen, eikä mennyt kauankaan. Jes, olin iloinen ja kaikki menee taas hyvin ja tuntuu onnistuneelta. Simmottis tällä kertaa.

Nyt mulla on tosi ikävä Mike koiraa

Mike oli Vehnäterrieri 14 vuotias. Oikea pappan poika ja poikani kaveri. Mike kävi pappaa katsomassa hoivakodissa ja oli kaikkien asukkaiden ystävä.  Poikani teki pitkiä lenkkejä ja viettivät usein mökillä viikonloppuja.

Perheemme kaksi muuta koiraa Judi ja Hermes jäivät kaipaamaan lauman johtajaa, ovatkin vähän hukassa ja hiljakseen.

Nuorempana harrastimme Miken kanssa monenlaisia juttuja. Mike oli myös vanhan hevoseni  Arban kanssa kaverit.

Mike nukkui pois kotona omassa pedissä. On haudattuna mökillemme.

Me kaikki muistelemme ja ikävöimme hienoa Mikeä.💕💓🥀

Tuli taas mieleeni

 

Päivänä yhtenä lehteä lukiessani,  muistui mieleeni missä varoteltiin sähköpostien ja puheluiden aitoudesta.

Sähköposteihin vastaan, jos ovat asiallisia, niin mutta mistä tietää enään onko ne aitoja ja oikeita, vai keräävätkö tietoja Sinusta. Kuten esim.  kehoitetaan vaihtamaan salasanasi ja klikattava linkkiä, joka todellisuudessa vie salasanasi.

Puhelimeen tulee mitä kummallisempiä soittoja, kyselyjä , kuten minulle juuri joku aika sitten ajaessani tallille päin. Onneksi minulla on bluetooht - yhteys autossa joten puhelu on turvallisempaa, kuin luuria kädessä pitäen ajaessa, mutta asiaan.  Puhelu tuli sikäli yllättäen, että ensin en saanut mitään selvää, muuta kuin :.Onko Hyhyhyhuondai. huollettu. kysyin että mikä ihme. Taas onko hyyndai huollettu. Tarkoitti autoani Hyundai ta, mutta onneton ei osannut sanoa oikein. Kysyi mitä sitten., soittaja intti vaan, jolloin kysyin, että mitä se hänelle kuuluu? Vastasi olevansa maahantuojan asialla.  Lopetin puhelun.

Kuten aikaisemminkin olen kritisoinut, että rekisterinumeron kautta saa auton- sekä omistajan tiedot ja osoitteet.

Jäi kyllä kurja olo puhelin keskustelun jälkeen. Mistä tiedän mihin tietojani käytetään ja kuka. Kyselin Hyundain kauppiaaltani asiasta ja vastasi, ettei heillä ole mitään tarvetta kysellä koska heillä on tarvittavat tiedot. Ihmetteli kanssa kyselyä.

Mihin me enää luotetaan,  postihuijauksia,  verkkomyyntihuijauksia,  puhelin -ja sähköposti huijauksia... ym...näillä mennään.

Hevonen pussilakana kuvassa. kiva nukahtaa

Voihan sade, kiva mutta liikaa on liikaan

Minulle kävikin jännästi, kun olin omaishoitaja konoontumisessa. Olin pysäköinyt autoni kadun reunaan asiallisesti ja lähdin tapaamaan muita omaishoitajia. Tapaaminen on niin tärkeää ja odotettu kerran viikossa tapahtuma. Tänä aikana pohdimme yhdessä kaikenlaisia asioita. Menikin huimasti pari tuntia ja kahvit juotuamme ja sovittuamme tapaamiset viikon päähän, lähdimme tahoillemme.

No!  Minä auton luo ja mitäs tuulilasin pyhkijässä lepsutti..Parkkisakkoko? Ajattelin heti ettei voi olla koska minulla ParkMan sovellus ja mobiililla pysäköinti maksu ok. Pysköinnin valvoja oli laittanut huomautuksen: tarkista rekisterin numero parkmannista.

Todellakin rekisterin yksi kirjain oli väärin. En ollut huomanut keväällä päivittäessäni parkmannia. Juuh ei sakkoa, mutta huomautus. jes.  Muuten tällaiset sovellukset ovat hyviä, aina ei kukkarossa ole kolikoita toki pankkikortit sopivat moneen maksuautomaattiin. Tämä puhelin systeemi toimii hyvin, laitat vain päälle ja olet asioila ja kun tulet takain , sammutat sovelluksen. Et koskaan maksa ylimääräistä, eikä tarvitse juosta auton luo pelätessä parkkiajan loppuvan. Onhan kätevä. Mulla on ollut jo monta vuotta ja monessa autossa.

sateisen päivän viesti auton tuulilasissa

Vain veneen ruori jäi jäljelle Helmi veneestä

Nyt on hyvä veneiden myyntiaika

Tänä kesänä se sitten tapahtui.. veneemme Helmi myytiin juuri. Haikeudella muistelen yhteisiä veneretkiämme. Nimensä veneemme sai, kun ajoimme puolisoni siskon mökkilaituriin ja hän iloisesti sanoi: sieltä se Helmi saapuu. Näin oli osuva nimi annettu. 

Helmi oli meillä 15 vuotta. Se on Mahonkinen tuulilasivene, hyvä merenkulkija. No onneksi sai hyvän uuden omistajan, joka tykkää puuhata puuveneen kanssa, ja puuhaamista riittää joka syksy ja kevät. On se silti sen arvoista.             

Niin, taas joutui luopumaan, kun ikää tulee..muista pystyn luopumaan, mutta en Tiikeri hevosestani. Se antaa voimaa, mielihyvää ja jaksamista elämässä eteenpäin. Niin kauan kun jaksan, kulkee Tiikeri mamman mussukka rinnallani.

Tämä kuva tuo odotuksia ja ajatuksia

Hermes Joulupyhien lohduttaja

Ja niin Joulu joutui ja menikin menojaan.

Niin totta  että Joulu katosi yhtäkkiä. Maanantaina aaton aattona "hiihtelin" S- marketin käytävällä ostoskärryyn nojaten. Oli se vähän noloa, kun ajattelin, ettei kukaan vaa huomaa ostoskärryssä olevaa kyynärsauvaanl, joka piti kuitenkin ottaa mukaan. Ulkona oli melkest aina auton 'invapaikat  varattuna, niin kepin kanssa jaksoin köpötellä auton luo.

Kyllä jokunen tuttu ehti ihmettelemään kyynärsauvaani... ja eikun selittelemään hevoseni kanssa käymää haaveria. Ja eikös siitä seuranut semmoiset päivittelyt: " ai kauhiaa, essunkkaa sää vaa enää men sen selkää" ? No just, en muuta toipumiselta odotakkaan, kuin pääsisin pian taas ratsastamaan.

Jouluaaton vietin poikani ja koirieni kanssa rauhallisesti.

Joulupäivänä puoliso tuli taksilla kotiin käymään ja se vähän lohdutti ja poikani avusti, että pärjäsimme hyvin.

Tapaninpäivänä olin niin väsähtänyt, kipulääkket vaativat osansa ja liikkuminenkin oli vaikeampaa, joten yhteisestä päätöksestä perusimme jouluvierailut...*.Siis  Joulu oli peruutettu * Koirien ulkoilutus onnistuu kun poikani kuljettaa kaikia kolmea terrieriä, Mikeä, Judia ja Hermestä. mun ' omahoitaja' hih

En ihan muista tällaista Joulua aikaisemmin olevankaan.

Uutta Vuotta odotellessa.

meillä kuitenkin pieni Joulukuusi,vaikka muuten vaatimaton Joulu

Mammalla kova ikävä "kultaturpaansa"

Toisella sivulla kerroinkin joku aika sitten, että minulle sattui haaveri Tiikeri hevoseni kanssa, joten en ole ihan ratsastuskunnossa. No nuori kiva tyttö hoitaa ja Tiikeri on tyytyväinen.

 

Mutta minulla on kova ikävä kultaturpaani, että piti käydä halaamassa välillä. Nyt jaksaa taas parannella itseään.

Kiitokset jälleen blogini lukijoille.

Olen niin iloinen , ajatelkaa.....11300 lukijaa(pikkuisen vaille).  Ajatella mitä se merkitsee minulle, eläkeläiselle, joka ei kirjoittele muodista  ruoanlaitosta,,, vaan kaikista asioista mitä ympärillämme tapahtuu ja hauskoista jutuistakin. Ja välillä vähän itsestänikin. Kivointa onkin huomata kiinnostuksenne, niin sitten on taas mukava ja piristävää tässä yksinäisyydessä kirjoitella, kun asiat vaan tupsahtaa mieleeni. Tosin seuraan kaikenlaisia itseäni kiinnostavaa ja siten tuoda ne esille. Tämä blogin pitäminen on niin kivaa. Ennen  kirjoiteltiin päiväkirjoja , mutta silloin jutut olivat yksityisiä. Nyt taas julkisia ja kaikkien luettavissa ja kommentoitavissa blogissa.

Oikein antoisaa Joulua kaikille.

Itse vietän hiljalleen aattoa, mutta joulupäivänä ja Tapaninpäivänä  haen puolisoni taksilla sovitusti kotiimme viettämään yhdessä Joulua lapsinemme ja lastenlasten kanssa.

 

 

Piristävä


Vähän uutta etusivulleni

Tämä blogi on mennyt vähän vaikeaksi, mutta koetetaan selviytyä ja toivon, että lukijoillani olisi helppoa käydä sivuillani.

Uusille lukijoille kerron, että olen eläkkeelä oleva sairaanhoitaja ja edelleen elelen Merimaskussa koirieni Vehnäterrieri Miken 13v ja Kerrynterrierien joita kaksi kanssa Judi 9v ja Hermes 5v, hännän huippuna vielä Suomenhevonen Tiikeri 16v.   Puoliso on hoitokodissa. Käymme koirien kanssa usein katsomassa. Mike on hänelle erityisen tärkeä.

 

 

Wasa tervehtii Tiikeriä: Sinäkö se olet uusi, Tervetuloa laumaan!

Mike 13 vuotta Pappan poika

Ollaanko kavereita.

Tiikerin uusi koti

30.9.2018

Tiikerillä uusi koti Maskussa, Tapojärven Rusthollissa.

Alku matka meinasi mennä vallan pyllylleen, kun itsevarmasti kerroin hevostralerin kuljettajalle , et Juu Tiikeri menee varmasti ja hienosti kärryyn. Tiikeri vaistosi kuitenkin mun hermoilun ja jännityksen...kieltäytyi totaalisesti menemästä, puokkoili ja kiersi ja muita temppuja..huh.

No annoin periksi ja pyysin lähtötallin isäntää avuksi. Hän rauhoitti puhumalla ja silittelemällä Tiikerin ja jonkun ajan kuluttua poika meni kokonaan traileriin.

Perillä vielä itse jännitin, mutta Tiikeri oli taas oma itsensä, kun huomasi mamman olevan paikalla. Yhdessä menimme tarhaan ja pian tuli Wasa niminen iso valkoinen hevonen nuuhkimaan ja tekemään tuttavuutta ja toivottamaan tervetulleeksi laumaan. Näin alkoi Tiikerillä uudet tuulet mamman kanssa. 

Kukkuluuruu, täällä Tiikeri

Mike koira se odottaa nakkeja, mut kauppa on jo kiinni. Ei vaan usko. Odottaa...

Tiikeri..mamman ihana Suomipoika, kultaturpa sai tänään uudet hienot suitset, jotka ovat hevosystävälliset. Niitä voi käyttä myös ilman kuolaimia

Mamma ja Tikru yhdessä laitumella. Juttutuokio meneillään. Tikru kuuntelee..

Samppalinnan uimastadionilla kuutamouinilla heinäkuun lopulla 2018. Eipä ollut muuttunut sitten lapsuuden ajoista.

Lapsuuden uintipaikka v. 1957 vuoteen 1967

Oli tosi kivaa osallistua Samppalinnan kuutamo uintiin. Uimastadionia oli remontoitu viime vuonna, mutta oli kuitenkin melko samanlainen mitä muistn lapsuuden ajoilta, silloin tuli käytyä päivittäin uimassa. Stadion on rakennettu joskus 1953 hienolle paikalle Samppalinnan vuorelle/kalliolle korkeuksiin, mistä näkee yli Turun kaupungin.

Teepussi löytyi kaupan hyllyltä.

Tiikerin päiväuni... tee. Heh, mitäs jos juottais omalle Tiikeri  hepalleni. Nukkuiskohan koko päivän tarhassa.

Kevään merkkejä, kuranen hevonen.

Ennen kun  saat satulan selkään ja pääset ratsastamaan, on hevonen harjattava puhtaaksi. Tikru piehtaroinut tarhassa. Hyväähän se tekee kutiavalle selälle ja karvaa irtoaa.

Tässä vielä sivukuva Ihanasta Helmestä

Niin  vaikea on päätös, mutta  luovuttava on. Vielä viime kesänä  rehvakkaasti  lupasin ajavani Helmellä koirineni Airistolla. Mutta mitä minä yksikseni, ehkä pari kertaa ja hyvä vene menee käsissäni hukkaan.  Isännästä ei enää ole kippariksi. Eikä lapsetkaan jaksa hoitaa Helmeä. Että myytävä se vaan on ---hyvään kotiin  iloa tuottamaan..

Ensi tapaaminen Tikrun kanssa.. ja hurmaannuin ..tämä on mun

Tikru vauhdissa.

Syys ratsastusta Tikrulla.

Uusin perheen jäsenemme Suomenhevonen nimeltään Supertiikeri, eli Tikru. Tuli puolitoista vuotta sitten ja asustaa Naantalissa vuokratallilla.Päivittäin on lyhyt matka käydä Tikrun luona ratsastamassa, välillä juoksuttamassa, tai vaan harjaamassa ja hoitamassa.

Oma mieli pysyy virkeänä, kun tallille saapuessa ja viheltäessä tai muuten kutsuessa, niin Tiikeri hörisee, kuin olisi jo odottanut minua, vai sittenkin taskussa olevaa porkkanaa. Ihana poika.